A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Відбувся семінар-практикум працівників клубних та бібліотечних закладів культури громади

Дата: 19.04.2024 11:04
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Наші традиції – наша зброя!

Сьогодні, для України, під час повномасштабної війни, питання дослідження, збереження, популяризації охорони нематеріальної культурної спадщини стало актуальним і набуває особливого значення, яку потрібно розвивати та популяризувати.

Тому, збереження українських традицій, звичаїв, народної самобутності, духовних цінностей з покоління у покоління – це наша зброя.

18 квітня в Центрі культури і дозвілля відбувся семінар-практикум працівників клубних та бібліотечних закладів культури громади на тему: «Пошук, дослідження, збереження та популяризація елементів НКС – основні вимоги сьогодення» за участі провідного методиста Вінницького обласного центру народної творчості  з нематеріальної культурної спадщини Марії Моторної та  провідного методиста з клубної справи Ольги Горбатюк.

Під час семінару  було обговорено ряд важливих питань: стан місцевого переліку нематеріальної культурної спадщини, методичні рекомендації щодо заповнення облікової картки, пошуково-дослідницька робота та виявлення нових елементів НКС. Усі присутні  мали можливість переглянути фото та відео - презентацію елементів НКС, з яких 6 елементів занесено до місцевого переліку, це: «Родина традиція писанкарства сім’ї Надії Погребняк с. Жван», «Пісенна спадщина с. Виноградне», «Традиція приготування засипаної каші з гарбуза с. Дружба», «Традиція приготування риби на соломі с. Наддністрянське» та 2 елемента НКС занесено до обласного переліку «Традиційні танці Мурованокуриловеччини» та «Ткацтво села Жван».

У ході семінару зародилося безліч нових цікавих ідей та мистецьких проектів, щодо майбутніх експедицій по популяризації елементів НКС нашої громади. Такі зустрічі сприяють зближенню працівників та збагаченню їх досвіду. Загалом семінар дав можливість у професійному колі поспілкуватися та обговорити питання подальшої роботи, разом намітити шляхи дієвої співпраці.

Висловлюємо щирі слова вдячності Вінницькому обласному центру народної творчості за сприяння у проведенні такої корисної і цікавої зустрічі.

Відділ культури, молоді та туризму селищної ради

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних