A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Мурованокуриловецькій селищній раді за 2022 рік

 Робота із зверненнями громадян у Мурованокуриловецькій селищній раді проводилася згідно з вимогами Закону України «Про звернення громадян» (зі змінами), п.17,18, 20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Указу Президента від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Питання роботи зі зверненнями громадян, котрі відображають найбільш актуальні проблеми мешканців громади, залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності місцевої влади і перебуває на постійному контролі. Створено належні умови для прийому громадян, забезпечено розгляд їх пропозицій, заяв і скарг, в цілому оперативно вирішуються порушені в них питання.

Протягом 2022 року здійснювався щомісячний аналіз та узагальнення питань за зверненнями громадян для з’ясування причин, що їх породжують, а також моніторинг найбільш гострих проблем, які порушували мешканці громади.

Графіки особистого прийому  постійно оприлюднюються на офіційному веб сайті селищної ради та інформаційному стенді у приміщенні селищної ради, в адміністративних приміщеннях де працюють старости на території старостинських округів.

Селищним головою здійснювалися  виїзні прийоми громадян по населених пунктах громади.

Робота із зверненнями громадян на достатньому рівні проводиться старостами старостинських округів, які на місцях вирішують багато проблем, що піднімаються жителями відповідних населених пунктів громади, а саме: вирішення земельних питань, вуличного освітлення, ремонт та підсипання доріг, благоустрою, роботи комунальних підприємств на місцях, завезення газових балонів і т.д.

З метою якомога ширшого інформування населення про діяльність місцевих органів влади з питань соціально-економічного розвитку територіальної громади на офіційному веб сайті селищної ради та у місцевих ЗМІ постійно висвітлювалась інформація щодо вирішення актуальних питань життєдіяльності громади, котрі викликають звернення громадян.

За звітний період відбувалися зустрічі керівництва громади з  сім’ями  військовослужбовців, з внутрішньо переміщеними особами, з учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, громадськими організаціями, на яких піднімались  питання забезпечення  паливом, надання гуманітарної допомоги, забезпечення ліками, надання матеріальної допомоги на лікування, забезпечення житлом.

За  сприянням  керівництва селищної ради та старостів надавався прихисток  внутрішньо переміщеним особам в територіальній громаді.

Протягом 2022 року до відділу документообігу, контролю та роботи зі зверненнями громадян надійшло 342 звернення від 945 громадян, якими  порушено 349  проблемних питань.

Всього опрацьовано впродовж 2022 року 227 письмових та 115 усних звернень, отриманих на особистих прийомах керівництва селищної ради.

За результатами розгляду  262 звернення вирішено позитивно, на 80 звернень – дано роз’яснення.

Серед усіх категорій населення, які зазначили свій соціальний статус, до селищної ради найчастіше зверталися пенсіонери (35), працівники бюджетної сфери (39 звернень) та пільгової категорії (36).

Аналіз заяв, пропозицій та скарг, свідчить, що громадяни порушують різні питання, але домінуючими є проблеми соціального захисту населення – 190 (56%). Найчастіше піднімаються питання надання матеріальної допомоги на лікування,   отримання соціальних виплат,  призначення та виплата субсидій, перерахунку і виплати пенсій.

В 2022 році надійшло 40 звернень (12%) з питань комунального господарства. Звернення з цих питань посідають друге місце.  Велика кількість питань, що стосуються вирішення проблем комунального господарства - це прохання посприяти у благоустрої території, будівництві та ремонту місцевих доріг, забезпечення скрапленим газом, ремонту комунальних мереж, водопостачання, електропостачання, забезпечення паливом.

 Трійку найбільш поширених питань, що зустрічаються у зверненнях громадян, замикають питання аграрної політики і земельних відносин. Було розглянуто 39 звернень (11%) стосовно проблем в аграрному секторі. Насамперед це питання права власності на землю, виділення земельних ділянок громадянам та учасникам АТО, вирішення земельних конфліктів, тощо. 

На протязі 2022 року відбулось 16 засідань комісії з надання одноразової матеріальної допомоги на лікування, на поховання, для вирішення  соціально-побутових проблем громадян, що опинились  в складних життєвих обставинах, на ліквідацію  наслідків пожеж, надання  одноразової матеріальної допомоги на придбання палива  родинам загиблих  військовослужбовців, розглянуто  190 заяв та   виділено 551 тис. грн. для їх задоволення.

В 2022 році розглянуто 12 заяв та  виділено 24 тис. грн. на лікування  поранених військовослужбовців, які брали участь  у бойових  діях.

Постійно аналізуються та узагальнюються питання, що порушують заявники у повторних зверненнях. Це дає змогу виявляти причини, що породжують вищевказані звернення та вжиття заходів щодо розв'язання найбільш актуальних проблем, з якими звертаються мешканці громади. За звітний період надійшло 8 повторних звернень.

  Мали місце й колективні звернення жителів, від яких  надійшло 24 звернення щодо діяльності медичного закладу, вирішення земельних конфліктів, роботи закладів  освіти, тощо.

Протягом  року  45 мешканців громади зверталися до органів влади вищого рівня.

  За минулий  рік до селищної ради надійшов 51 запит на публічну  інформацію, терміни розгляду яких не були порушені. Найбільш запитувані види публічної інформації: статистична, довідкова,  та надання копій рішень сесій селищної ради.

У подальшому робота Мурованокуриловецької селищної ради буде спрямована на виконання вимог чинного законодавства про звернення громадян та перебуватиме на постійному контролі.

    

Оксана Смешняк,

головний спеціаліст відділу документообігу,

контролю та роботи зі зверненнями громадян

селищної ради

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних