МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Формування сімейних цінностей та традицій в прийомних сім’ях та в сім’ях опікунів/піклувальників. Організація дозвілля

Дата: 18.03.2024 14:44
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Основними напрямами державної сімейної політики в Україні є формування у свідомості людей розуміння важливості ролі сім’ї в житті кожної людини; сприяння відродженню традиційно міцної, працьовитої, економічно спроможної сім’ї.

Родинні традиції та звичаї є невід’ємним атрибутом сімейного щастя і благополуччя. Традиції є обов’язковою складовою згуртованої сім’ї, відображаючи моральну позицію всіх її членів.

Багато традицій переходять з покоління в покоління, повністю сприймаючись молодою сім’єю сучасного суспільства. Залучення дітей з самого раннього дитинства до родинних традицій прищеплює їм важливість сім’ї і сімейної взаємодії. Саме в родині дитина повинна отримати справжню любов і турботу, відчувати себе захищеним. Батькам необхідно усвідомлювати відповідальність, яку вони несуть за формування дитини як цілісної особистості.

  Комунальним закладом «Центр надання соціальних послуг Мурованокуриловецької селищної ради» 14 березня 2024 року  було проведено групу зустрічей з прийомними батьками, опікунами/піклувальниками, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на тему: «Формування сімейних цінностей та традицій. Організація дозвілля».

 Даний захід розпочався з вступного слова директора Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг Мурованокуриловецької селищної ради» Кушніра С.М.

Фахівець із соціальної роботи Гардаманська О.О. висвітлила тему: «Важливість сімейних цінностей та як їх формувати», де надано практичні поради для створення та збереження сімейних цінностей. Також було продемонстровано презентацію по даній темі.

Прийомні батьки та опікуни/піклувальники обмінювались досвідом щодо сімейних цінностей та традицій, які створені у їхніх родинах.

Психологом закладу Білоус Б.В. висвітлено тему: «Мікроклімат у сім’ї», де було обговорено правила позитивного мікроклімату в сім’ї. Прийомними батьками, опікунами/піклувальниками заповнено анкети для розширення уявлень про власний сімейний мікроклімат.

Начальником служби у справах дітей Мурованокуриловецької селищної ради Мельник Н.А. обговорено тему: «Права та обов’язки опікунів/піклувальників та прийомних батьків», яка розповіла про їхні права, обов’язки та відповідальність. Порадила їм бути люблячими та терплячими у вихованні прийомних дітей, не змовчувати проблеми, які виникають у сім’ях, а спільно із спеціалістами вирішувати їх.

Під час проведення групи зустрічі вручено буклети : «Важливість сімейних цінностей та як їх формувати» та «Правила позитивного мікроклімату в сім’ї».

 Комунальний заклад

«Центр надання соціальних послуг

Мурованокуриловецької селищної ради»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних