МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

До уваги власників собак!

Дата: 18.03.2024 10:41
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

На вулицях та в місцях загального користування територіальної громади розгулюють зграї собак, які створюють небезпеку  як для дітей, так і для дорослих. Ці тварини зазвичай не безпритульні, а мають господарів. Мешканці громади часто випускають тварин з дому, не задумуючись, де вони і що роблять. Практика свідчить, що багато людей стають жертвами нападу тварин.

Щоб запобігти біді, просимо власників собак утримувати своїх домашніх улюбленців на прив’язі чи у вольєрі, а суб’єктів господарювання – не підгодовувати собак біля магазинів, кафе та в публічних місцях.

Нагадуємо, у разі порушення відповідних правил тримання собак та (або) у разі заподіяння тваринами негативних наслідків, їх власники можуть бути притягнуті до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Адміністративна відповідальність. Відповідно до чинного в Україні законодавства собаки є об’єктом права власності і тому власники мають нести за них весь тягар відповідальності. Так, при порушенні правил, якими забороняється вигул собак без повідків, намордників і у невстановлених для вигулу місцях, власники можуть нести адміністративну відповідальність за ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає накладання штрафу або конфіскацію тварини у випадках заподіяння нею шкоди здоров’ю чи майну людей.

Кримінальна відповідальність. У разі, якщо потерпілому внаслідок бездіяльності господаря собаки були нанесені середньої тяжкості або тяжкі тілесні ушкодження, такий господар може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ст. 128 Кримінального Кодексу України, що передбачає громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років.

Пам’ятайте, що незнання закону не звільняє від відповідальності!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних