A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Плетемо громадою маскувальні сітки для потреб ЗСУ

Дата: 05.03.2024 15:31
Кількість переглядів: 553

Фото без опису

За ініціативи волонтерки з Мурованих Курилівців Марії Мельник та підтримки небайдужих мурованокурилівчан в спортивному залі комунального закладу “Дитячо-юнацька спортивна школа Мурованокуриловецької селищної ради” з перших днів війни організовано плетіння маскувальних сіток для ЗСУ. Маскувальні сітки – це важливий елемент забезпечення безпеки та успішного виконання завдань Збройних Сил. Вони використовуються для маскування техніки, позицій та об’єктів військового значення, щоб зробити неможливим їх виявлення противником,  допомагають зберегти життя та здоров’я наших захисників, забезпечуючи їхню безпеку на фронті.

Плетіння маскувальних сіток — це кропітка ручна робота, це не лише практична допомога воїнам, а й важливий символ нашої підтримки та вдячності, це спосіб показати військовим, що жителі нашої громади їх підтримують. Крім того, плетіння маскувальних сіток є також засобом об’єднання громад навколо спільної мети – забезпечення безпеки та захисту країни. У плетінні маскувальних сіток може взяти участь кожен, незалежно від віку чи статі. Це завдання, яке вимагає терпіння, уваги до деталей та вміння працювати в команді. Кожного дня виконується дуже клопітка робота: нарізання стрічок, заплетення їх в сітку. Проте ніхто не нарікає, адже хоче зробити бодай якийсь особистий  внесок в перемогу України.

З перших днів війни роботу по плетінню маскувальних сіток розпочали Антоніна Кирилюк, Валентина Свистун, Людмила Ініваткіна, Людмила Міщишин, Катерина Павленко, Галина Гусарська, Галина Райхіль та інші.  

«Ми сплели за цей час приблизно 15 тис. м2 сіток з тканини захисних кольорів. Виготовляємо сітки різних розмірів. Були замовлення великих розмірів, щоб сховати техніку. А були й 2 на 2 метри, з якою непомітними для ворога ставали самі хлопці. Ми налагодили контакти з Могилів-Подільським швейним підприємством, яке нам передає залишки виробництва, фактично непотріб. Надає допомогу і приватний підприємець Олександр Каплунський, підприємство якого нам нарізає основу на смужки. Потім по боках кожної стрічки наші плетільниці роблять насічки «ялинкою» та отвори, які дають змогу з’єднувати стрічки не вузлами, а петлями. Крім сіток ми сплели сотні «примар» ( у народі «кікімори») та дорожніх подушок», - розповідає Марія Мельник.

До цієї благодійної справи активно долучились і жителі Дерешівського, Роздолівського, Конищівського, Михайловецького, Наддністрянського, Обухівського, Вищеольчедаївського, Снітківського старостинських округів, працівники сільських закладів культури, бібліотек, які самоорганізувались і протягом лютого ц.р. сплели 17 сіток. Беруть участь в цій роботі і учні Мурованокуриловецького ліцею №2 під час уроків з трудового навчання або ж на перервах, учителі - у вільні від уроків години.

Слова подяки небайдужим жителям Галайковецького, Конищівського, Курашовецького, Михайловецького, Наддністрянського, Обухівського, Роздолівського, Снітківського старостинських округів, які передали 32,5 тис. грн. на придбання основи під маскувальні сітки.

Дякуємо кожному жителю громади за допомогу!

В такий нелегкий час дуже важливо згуртовуватися для досягнення спільної мети та допомагати нашим ЗСУ.

Сотні сіток вже сплетено у населених пунктах нашої громади та  надіслано на передову, причому вони дуже добре себе зарекомендували дійсно хорошою якістю. Але попит на такі сітки величезний, а робочих рук бракує. Є громадяни, які беруть роботу додому. Замовлення від військових досі приходять і ми не встигаємо закривати всі їхні потреби.

Тож просимо всіх, хто має вільний час та натхнення допомогти нашим воїнам, приходити плести маскувальні сітки! Можна приходити і на весь день, і на декілька годин. Чекаємо!

Відділ організаційної роботи та зв’язків

з засобами масової інформації селищної ради


 

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису 

 

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису

с. Роздолівка

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних