МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

«Ваша картка заблокована/ ваш син потрапив у ДТП/ недорого продам товар»: поліцейські розповідають як розпізнати шахраїв

Дата: 23.11.2023 10:31
Кількість переглядів: 180

Фото без опису

1. Ваша картка заблокована/ за вашим рахунком проходять підозрілі банківські операції/ поновіть ваші персональні дані телефоном та інші схеми, якими користуються шахраї.

Будь-які розмови із працівниками банків мають проходити лише у банківській установі або через офіційну гарячу лінію банку, номер якої зображено на зворотній стороні картки.

Не повідомляйте жодних персональних даних співрозмовникам, адже завдяки цим даним шахраї можуть отримати доступ до вашого рахунку.

 2. Ваш син потрапив у ДТП/ вашого батька затримала поліція/ племінник знаходиться у лікарні та терміново потрібні кошти на операцію.

Попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого родича.

Спробуйте якнайшвидше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть бути поруч, і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

 3. Недорого продам товар/ дрова / причепи та інше

Поліцейські закликають купувати товар лише у перевірених продавців. Якщо робите це вперше - порадьтеся зі знайомими, які це вже робили. Оплачуйте товар чи послугу після фактичного його отримання (післяплата).

Кіберлопіцейські створили базу даних з усіма відомими випадками шахрайства в Інтернеті. Тепер можна перевірити реквізити та з'ясувати, використовували їх чи ні в шахрайських схемах. Для цього необхідно перейти на офіційний сайт кіберполіції, в базі «Stop Fraud» вибрати розділ «за номером телефону», «по банківській карті» або «по URL-адресою ресурсу» (Сайт), ввести дані і перевірити. Щоб залишити інформацію про шахрайство, яке вже трапилося, потрібно зайти в розділ «зворотний зв'язок» і заповнити форму.

Якщо ж ви постраждали від дій шахраїв – негайно звертайтеся до територіального відділу поліції із заявою або телефонуйте за номером «102».

Сектор поліцейської діяльності №1

(смт Муровані Курилівці)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних