МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

СЕРГІЙ БОРЗОВ – ЛІДЕР СЕРЕД ВІННИЧАН. ЙОМУ ДОВІРЯЮТЬ, І ВІН ВПЛИВАЄ

Дата: 13.09.2023 18:14
Кількість переглядів: 56

Фото без опису
 

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного компанією «Active Group» 29 серпня – 2 вересня:

«Хто з цих людей, на вашу думку, найбільше впливає на ситуацію у Вінницькій області?» 63,2% відпо­віли, що це Сергій Борзов, 41,1% – Володимир Гройсман, 25,2% – Петро Порошенко, 22,3% – Вячеслав Соколовий.

Уже зрозуміло, що з війною по­лі­тичні настрої на Вінниччині змінились. І мова не про партії. Тепер час лідерів і реальної роботи.

Відповідаючи на запитання «Яка цивільна структура, на вашу думку, докладає найбільших зусиль для реалізації оборонних заходів?», 39,6% респондентів повністю переконані, що це ОВА. 10,2% вважають, що це обласна рада, 18,1% – ще це рада територіальної громади. Жодна з цих структур – 15,5%, важко відповісти – 16,6%.

Щодо обізнаності про діяльність місцевих чиновників, то лідирує, знову ж таки, начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов – 74,1% респондентів чули про діяльність ОВА, 43,2% – про діяльність голови територіальної громади, 30,8% – про діяльність обласної ради (Вячеслав Соколовий).

Розподіл відповідей на запитання: «Як ви вважаєте, хто з них, у першу чергу, представляє інтереси Президента України Володимира Зеленського?» – виявився таким: Сергій Борзов – 52,4%, Вячеслав Соколовий – 5,4%, голова ОТГ – 8,3%, народний депутат від нашого округу – 7,6%, жоден з них – 10,3%, інший – 2,6%, важко відповісти – 13,4%.

Оцінка лідерів довіри за десятибальною шкалою виявилася такою: 

Сергій Борзов  – 6,23 бала, Ірина Борзова  – 5,82 бала, Лариса Білозір – 5,16 бала, Микола Кучер  – 4,93 бала, Сергій Моргунов  – 4,8 бала.

Майже половина виборців Вінницької області (47,4%) підтримали б Володимира Зеленського на виборах президента. Петро Порошенко  – 10,7%, Сергій Притула  – 7,8%, Дмитро Разумков – 3,3%, Юлія Тимошенко  – 3,2%, Ігор Смешко  – 2,4%, Олексій Арестович – 2,0%, Олег Ляшко – 1,5%, Олег Тягнибок – 1,1%, Володимир Бойко  – 0,6%. Шукав би когось іншого – 6,2%. Зіпсував би бюлетень – 1,0%. Не пішов би на вибори – 3,9%. Важко відповісти – 8,8%.

До речі, щодо проведення виборів, то Володимир Зеленський днями відповів: «Це питання не демократії або якихось процесів, це питання тільки безпеки».

За словами президента, необхідно зробити все, аби військові, які в окопах та на першій лінії, голосували. “Тобто вони відстоюють права людей, а самі не будуть мати прав голосувати. Це просто неможливо. Україна хоче, аби вибори були демократичними, а для цього повинні бути спостерігачі”, – пояснив він.

Зеленський поставив запитання, як спостерігачі перебуватимуть в окопах: “Ну, о’кей, якщо світ готовий нам надіслати людей, ми тільки за… Для нас головне не провести вибори, а визнати. Для нас, повертаючись до різниці між нами й нашими сусідами, для нас дуже важливо визнання виборів світом. Бо ми – демократична країна, за це і воюємо».

 

Підготував Сергій ГОДУН

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних