МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Безпека всіх учасників навчального процесу та доступність освіти залишаються у пріоритеті, - Сергій Борзов

Дата: 31.08.2023 11:01
Кількість переглядів: 79

 

Невдовзі розпочнеться новий навчальний рік.

Вдруге День знань ми відзначаємо в умовах повномасштабного вторгнення.

"У підготовці цього навчального року, як і минулого, головну увагу приділяємо безпеці учнів та всіх людей, які задіяні в навчальному процесі", - зазначив Начальник ОВА Сергій Борзов.

 За його словами, у Вінницькій області з 1 вересня планують розпочати роботу усі 621 заклад загальної середньої освіти.

 У 603-х облаштовані укриття, тому переважно діти навчатимуться в очному та змішаному форматі. Лише 3% - дистанційно.

 Щодо дитячих садочків. Сьогодні працює в очному форматі 445 закладів, які мають укриття, що становить 80% відсотків від загальної кількості дошкільних закладів області.

 Очільник області також повідомив, що цього року Вінниччина отримала майже 31 млн грн з держбюджету на будівництво двох, капітальний ремонт п'яти та реставрації одного укриття у школах області.

 "Особисто говорив з головами територіальних громад щодо стану укриттів та оновлення актів їх готовності. Зокрема, в області завершуються комісійні обстеження приміщень закладів освіти. - розповів керівник регіону. - Основні вимоги по кожному навчальному закладу, де навчання проходитиме офлайн, - це наявність укриття в закладі освіти".

Сергій Борзов наголосив, що укриття мають бути в кожному начальному закладі, де навчання проходить офлайн. Або у безпосередній близькості до нього. Укриття має бути розраховане на всіх учасників навчального процесу. Такі споруди також мають відповідати нормам інклюзії. Якщо неможливо забезпечити укриття для усіх – навчання може проводитися в декілька змін, або у змішаній формі.

В укритті мають бути запаси води, медикаментів, необхідного обладнання та інших матеріалів.

У випадку повітряної тривоги в регіоні освітній процес обов’язково необхідно перервати та продовжити в укритті до завершення тривоги.

 Між іншим, для забезпечення учнів і вчителів доступом до мережі Інтернет безпосередньо в укриттях шістдесят трьом територіальним громадам регіону передали 357 Wi-Fi роутерів. Також 21 роутер отримали заклади загальної середньої освіти обласного підпорядкування і 8 – заклади профтехосвіти.  Роутери отримали від Міжнародної благодійної організації «ФОНД СХІДНА ЄВРОПА» в рамках проекту Мінцифри «Wi-Fi в укритті у школах» за сприяння Міністерства освіти і науки України.

Крім цього, до початку навчального року передали 3659 рюкзаків від  UNICEF діткам п’ятих-восьмих класів, батьки яких загинули чи зникли безвісти під час російсько-української війни. Також рюкзаки отримають учні п’ятих класів з родин багатодітних та ВПО. Кожен рюкзак містить набір необхідного шкільного приладдя.

Вдячні нашим міжнародним партнерам за постійну підтримку.

Окремо Начальник ОВА торкнувся питання дистанційної освіти. Як стало відомо, на сьогодні деякі заклади освіти повідомляють батькам, що нібито дистанційна форма навчання цього року не передбачена.

"Це не відповідає дійсності. - зазначив Сергій Борзов. - Як і минулого року, батьки можуть обрати форму навчання відмінну від очної – дистанційну, сімейну, екстернатну".

До речі, деякі заклади освіти нашої області уже розпочали навчальний рік. Зокрема, навчання триває у Вінницькому національному аграрному університеті та п'яти коледжах, які є його структурними підрозділами. Дистанційне навчання розпочав Вінницький державний педагогічний університет ім. Михайла Коцюбинського.

Очільник області акцентував увагу на дотриманні правил безпеки.

"ВЧЕРГОВЕ НАГОЛОШУЮ! І під час навчального процесу, і коли дітей у закладі освіти немає, а присутній лише персонал закладу – у випадку повітряної тривоги усі повинні спускатися до укриття!!! Дбайте про себе та наше майбутнє.  Працюємо над тим, щоб підтримувати стабільну роботу в усіх сферах життя. Не дозволимо ворогу відібрати у наших дітей можливості навчатися та здобувати якісну освіту", - підкреслив Сергій Борзов.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних