A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

На Вінниччині напрацювали комплекс заходів щодо захисту прав дітей та протидії злочинності серед неповнолітніх

Дата: 09.06.2023 09:01
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

Сьогодні у приміщенні обласної прокуратури Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у нараді з питань протидії злочинності серед неповнолітніх.

Присутні обговорили можливості забезпечення прав дітей, які вчинили або стали об‘єктом правопорушення. Крім того, напрацювали комплекс відповідних заходів.

«Діти так само, як і дорослі, болісно проживають негативні стани, спричинені війною. Це стосується всіх дітей: тих, які перемістилися до нас з областей, де ведуться активні бойові дії, і тих, які бачили і чули наслідки ракетних обстрілів за сотні кілометрів від лінії фронту. – зазначила Наталя Заболотна. - Правопорушення за участю дітей – нагальна проблема сьогодення. Вона потребує системного та невідкладного реагування як держави, так і суспільства. Тому захист прав та інтересів дітей визначено основним пріоритетом у діяльності правоохоронних органів держави у 2023 році».

За словами посадовиці, уже 530 осіб отримали статус дитини, що постраждала від воєнних дій та збройних конфліктів. Відтепер цей статус можуть отримати діти з усіх областей України, а не лише Донецької та Луганської.

Це стало можливим завдяки змінам у постанові КМУ, які ініціював Начальник ОВА Сергій Борзов під час виїзного засідання Міжфракційного депутатського об‘єднання «ВПО України» на Вінниччині.

«Для нас актуальним як ніколи стає питання захисту прав дітей, насамперед, в частині права дитини на життя. Забезпечення цього права – основа! Ми маємо діяти, щоб запобігти подальшій ескалації злочинності в дитячому середовищі та захистити права і гарантії внутрішньо переміщених дітей», - наголосила Наталя Заболотна.

Вона також підкреслила, що на постійному контролі обласної військової адміністрації та її структурних підрозділів перебуває питання створення та забезпечення нормальних умов проживання, розвитку, виховання, медичного та соціального обслуговування. Особлива увага прикута до вимушено переміщених дітей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та тих, що опинились в складних життєвих обставинах.

Зокрема, посадовиця зауважує, що категорія дітей, які вчиняють злочини, дуже непроста, а тому потребує особливої і спеціалізованої уваги. Більше того, у той час, коли органи влади знаходяться в стані багатозадачності, важливо не втратити зосередженість на цьому питанні.

«Обходи сімей, розмови – ці методи вже не є такими дієвими. Потрібно застосовувати нові підходиНаприклад, запровадження сімейних кураторів при сімейних судах, які наглядають за родинами та запобігають дитячій злочинності. – підкреслює Наталя Заболотна. - Зі свого боку разом зі структурними підрозділами ОВА будемо покращувати роботу з дитячою категорією завдяки ефективній міжгалузевій взаємодії».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних