МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

103 роки відзначила Шпільчук Марія Кирилівна, найстарша жителька нашої громади

Дата: 01.05.2023 09:13
Кількість переглядів: 537

Фото без опису

Сто три роки для світу – маленька крихта у просторі часу, сто три роки для людини – майже вічність. 

 1 травня свій 103 рік відзначила найстарша жителька нашої територіальної громади Шпільчук Марія Кирилівна, яка проживає у селі Бахтин.

До світлої оселі жінки в цей день завітали жителі села, а також староста та діловод Бахтинського старостинського округу Анатолій Кравчук та Леся М`ярковська, які разом з святковими вітаннями та побажаннями вручили подарунки та продуктовий набір від селищної ради.

За свій поважний вік Марія Кирилівна пережила багато. Рано залишившись без батька, разом з сестрою Надією допомагала матері по господарству, пасла худобу. В 1937 році вона навчалась на курсах трактористів. Все життя важко працювала. В житті мала багато важких випробувань, голод, воєнні роки, примусова робота в Германії, по поверненню з якої працювала в місцевому колгоспі. В 1951 році разом з чоловіком Іваном Іллічем та його трьома дітьми, для яких Марія Кирилівна замінила матір, по переселенню переїхали до Криму, де працювали в місцевому колгоспі.

Зараз вона проживає в рідному селі Бахтин разом зі своєю племінницею Александровською Ніною Кузьмівною, яка опікується нею.

Все життя жінка прожила з вірою та сподіваннями на те, що Бог завжди допоможе й підтримає у важкі хвилини й щирою молитвою просила у Всевишнього спасіння й підтримки. Секретом свого довголіття довгожителька вважає наполегливу працю й віру в Бога.

Шановна Маріє Кирилівно! Ваша любов до своєї родини, чуйність і повага до людей, працелюбність, щирість, доброзичливість є зразком для наслідування. Тож, дорога ювілярко, прийміть щиросердні слова привітань та побажання здоров’я та довголіття під мирним небом України!

 

Селищна рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних