МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Україна приєдналася до Механізму цивільного захисту ЄС

Дата: 21.04.2023 11:50
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

20 квітня у Києві підписано Угоду щодо участі України в Механізмі цивільного захисту Європейського Союзу. Це найбільша в світі система надання міжнародної координованої оперативної допомоги при надзвичайних ситуаціях.

Зі сторони ЄС Угоду підписав Єврокомісар з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич, який перебуває з робочим візитом в Україні, зі сторони України документ підписаний Міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком.

«Повноцінна участь України в Механізмі цивільного захисту сприятиме зміцненню спроможності нашої країни у сфері попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного, техногенного та військового характеру на національному і міжнародному рівнях із залученням національних сил країн-членів ЄС, – прокоментувала Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. – Проте це взаємовигідний процес, адже приєднавшись до Механізму, Україна зможе повноцінно ділитись власним професійним досвідом, набутим за часи війни, це дозволить в майбутньому реалізувати його для ефективного реагування на різного роду виклики та посилити систему цивільного захисту Євросоюзу». 

Вона також зазначила, що приєднання України до Механізму в умовах повномасштабної війни є ще одним переконливим свідченням стійкості та ефективності українських інституцій, міцності Української держави. 

Під час двосторонньої зустрічі з Єврокомісаром Янезом Ленарчичем Ольга Стефанішина подякувала за його особистий внесок і мобілізацію необхідної допомоги, спрямованої на покриття першочергових потреб України.

Так, через Механізм цивільного захисту ЄС в Україну було направлено близько 88 тисяч тонн гуманітарних вантажів. 

«Від моменту активації Україною Механізму у лютому 2022 року Координаційний центр ЄС із реагування на надзвичайні ситуації розгорнув та розпочав реалізацію найбільшої та найскладнішої в історії ЄС операції з надання гуманітарної допомоги у надзвичайних ситуаціях», – додала Віцепремʼєрка.

Зі свого боку Єврокомісар Янез Ленарчич зазначив, що приєднання України до Механізму цивільного захисту є ще одним кроком на шляху європейської інтеграції України. 

Довідково

У жовтні 2001 року Європейська Комісія створила Механізм цивільного захисту ЄС. Механізм спрямований на зміцнення співпраці між країнами ЄС і 8 державами-учасницями щодо питань цивільного захисту для запобігання та реагування на надзвичайні ситуації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних