МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ЄС збільшує обсяг фінансування Європейського фонду миру до майже 8 млрд євро до 2027 року

Дата: 16.03.2023 13:06
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

Рада ЄС ухвалила рішення збільшити обсяг фінансування Європейського фонду миру (ЄФМ) до 7,979 млрд євро (у поточних цінах) до 2027 року, забезпечивши можливість покриття додаткових фінансових потреб. 

Рада ЄС ухвалила рішення збільшити обсяг фінансування Європейського фонду миру (ЄФМ) до 7,979 млрд євро (у поточних цінах) до 2027 року, забезпечивши можливість покриття додаткових фінансових потреб.

Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

«Європейський фонд миру тепер став невіддільною частиною підтримки ЄС для сприяння миру та безпеки в усьому світі. Таке рішення збільшує обсяг фінансування Європейського фонду миру до понад 7,9 мільярда євро. Забезпечення фінансової стабільності цього інструменту має вирішальне значення для нашої підтримки не лише України, але й наших партнерів в інших частинах Європи, Африки та Близького Сходу, оскільки продовжують виникати нові потреби», – наголошує Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель.

Це рішення вводить в дію політичну домовленість, досягнуту 12 грудня 2022 року, коли Рада ЄС вирішила збільшити загальний обсяг фінансування ЄФМ на 2 млрд євро (у цінах 2018 року) у 2023 році з можливістю подальшого збільшення на пізнішому етапі (до 5,5 млрд євро в цінах 2018 року до 2027 року). Рада також вирішила встановити орієнтовну суму спільних витрат на Військові навчання ЄС із врегулювання криз 2023 (MILEX 23) у розмірі 5 млн євро та запровадити більшу гнучкість у зборі та використанні фінансових внесків від держав-членів та їхнього застосування Фондом.

Довідково

Європейський фонд миру був створений у березні 2021 року для фінансування всіх заходів спільної зовнішньої політики та політики безпеки, пов’язаних із військовими та оборонними питаннями, з метою запобігання конфліктам, збереження миру та зміцнення міжнародної безпеки та стабільності. Зокрема, Європейський фонд миру дозволяє ЄС фінансувати дії, спрямовані на зміцнення потенціалу країн, що не входять до ЄС, а також регіональних і міжнародних організацій у військових та оборонних питаннях.

ЄФМ є позабюджетним інструментом і спочатку мав загальний об’єм фінансування об’ємом у 5 мільярдів євро в цінах 2018 року на період 2021-2027 років, з річним об’ємом, що коливався від 420 мільйонів євро у 2021 році до 1,132 мільярда євро у 2027 році.

Завдяки ЄФМ ЄС підтримує Збройні сили України шляхом виділення вже семи почергових пакетів підтримки, а також багато інших країн, таких як Мозамбік, Грузія, Республіка Молдова, Республіка Малі, Сомалі, Нігер, Йорданія, Боснія і Герцеговина, Ліван та Мавританія. ЄФМ також підтримує військові компоненти операцій з підтримки миру в Африці та багатонаціональних підрозділів, таких як Балканська медична оперативна група.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних