МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Важливо, щоб кожен мешканець громади області, незалежно від її розташування, мав доступ до якісної психологічної допомоги, - Наталя Заболотна

Дата: 28.02.2023 14:13
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Сьогодні за участю Першого заступника Начальника ОВА Наталі Заболотної відбулась колегія центру надання соціальних послуг.

Під час зустрічі фахівці підбили підсумки роботи за 2022 рік та озвучили завдання на поточний рік.

За словами посадовиці, кількість людей, які потребували допомоги після 24 лютого, зросла в рази. Також вона зазначила, що майже 26 тисяч сімей ВПО, а це більше 58% від загальної кількості сімей, які проживають у громадах області, отримували допомогу. Враховуючи це, у 2023 році виникає необхідність підсилити роботу керівникам та засновникам соціальних закладів над приведенням кількість працівників у відповідність до потреб громади.

«Слабкою стороною соціальної сфери залишається недостатня кількість психологів. Очевидно, що ситуацію потрібно змінювати кардинальнов кожній громаді у закладі, який надає соціальні послуги, має обов’язково працювати психолог, і навіть не один. – підкреслила Наталя Заболотна. - Наше завдання полягає в тому, щоб мешканець будь-якої громади області, незалежно від того, чи це місто Вінниця, чи найвіддаленіше село Чечельницької селищної громади, повинен мати доступ до послуг психолога».

Між іншим, у 2022 році активно розпочалась робота зі створення системи соціально-психологічної підтримки населення, яке постраждало від війни. До неї залучені усі органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники різних галузей та закладів.

Зокрема, на початку минулого літа був прийнятий наказ Начальника ОВА Сергія Борзова, відповідно до якого в кожній громаді області розгорнута робота, спрямована на надання адресної допомоги та підтримки сім’ям Захисників та Захисниць України. Наталя Заболотна підкреслила, що цей напрямок діяльності залишатиметься пріоритетним.

«Соціальна сфера Вінниччини продовжує працювати у воєнний час. Рік був складним, але ми змогли подолати всі труднощі та виклики. Адже кожен Захисник і Захисниця, виконуючи бойові завдання, має бути впевненим, що його родина отримує увагу, турботу та особливе ставлення. Працюємо далі!» - резюмувала Перший заступник Начальника ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних