МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

День Героїв Небесної Сотні: 9 років кривавої дати

Дата: 20.02.2023 12:14
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

День Героїв Небесної Сотні – особлива дата для кожного свідомого українця, для кожного справжнього патріота, адже саме в цей день відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем і високим духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь.

Девять років поспіль 20 лютого ми відзначаємо День Гідності і Свободи, поминаємо загиблих на Майдані, вшановуємо пам`ять Небесної Сотні, пригадуємо тих, хто віддав своє життя за майбутнє країни.

Сьогодні у смт Муровані Курилівці відбулись пам’ятні заходи. Вшанувати мужність і героїзм патріотів нашої держави до пам’ятика Тарасу Шевченку прийшли селищний голова Галина Цибульська, працівники селищної ради, представники установ, підприємств, організацій, громадськість..

Сьогодні Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні. Саме цими днями дев’ять років тому  в центрі  столиці України силовики, керуючись наказами тодішньої проросійської влади, вбивали учасників мирних протестів. Саме 20 лютого 2014 року почалася війна, в якій українці потужно захищали свої цінності, а путінський режим руками Януковича намагався підкорити Україну.

Це була фактично перша битва російсько-української війни, битва за наші цінності, за європейське майбутнє та свободу. Саме тому гасло відзначення цього дня у цьому році - “Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни”.

Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це сльози нашої нації і душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас, за те, що перевернули свідомість українців, змусивши їх боротися. І хоча День Героїв Небесної Сотні – скорботний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати свою волю, своє мирне життя,  незалежність своєї держави.

Слава Україні! Слава Героям!,” – відзначила у своєму виступі селищний голова Галина Цибульська.

Присутні вшанували світлу пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих земляків на Сході України хвилиною мовчання, поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Тетяна Покалюк, 

начальник відділу організаційної роботи

та зв`язків з засобами масової інформації селищної ради

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних