МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни

Дата: 20.02.2023 09:45
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

Шановні  Мурованокурилівчани!

20 лютого ми вшановуємо подвиг учасників Революції гідності та увічнюємо пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Саме в ці дні, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею».

Вони були звичайними людьми – науковцями, програмістами, митцями, студентами, вчителями, підприємцями… І всі вони віддали найдорожче – життя, аби ми могли жити у новій, вільній та демократичній державі.

Герої Небесної Сотні – уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості, які ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.

Події Революції Гідності засвідчили: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, здатну захистити суверенітет.

На столичному Майдані не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу…  Їх об’єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.

Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір.

Сьогодні, в умовах війни, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символом Свободи.

У цей день ми маємо віддати шану тим, хто “положив серце й душу за нашу свободу”. А ще – вшанувати тих батьків, які ніколи не дочекаються сина, ту дружину, яка ніколи більше не зможе обійняти свого чоловіка, ту дитину, яка вже ніколи не побачить батьківської посмішки. Їм доводиться жити з цим болем щодня.

Все, що ми можемо зараз – зробити так, щоби жертовність цих українців не була даремною.  Сьогодні кількість загиблих вже вимірюється тисячами. І кінця, поки що, цьому не видно. Тому у ці дні варто також згадати про всіх, хто віддав своє життя за територіальну цілісність країни впродовж останніх років. І згадувати надалі, завжди, хоча б для того, аби не допустити чогось подібного в майбутньому, бо сили реваншу знову піднімають голову.

Ми всі у боргу перед Небесною Сотнею. І ніякі державні нагороди, грошові виплати та матеріальні допомоги  не замінять для сімей загиблих найдорожчих людей, які ціною життя заплатили за свободу та незалежність України.

Тож схилімо голови перед Героями. І нехай найкращим пам’ятником для них стане мирне та заможне життя,  нова Україна, про яку вони мріяли і яку ми з вами обов’язково побудуємо.

Слава Україні!

 Слава її Героям!

З повагою,

Селищний голова                                                                                                      Галина ЦИБУЛЬСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних