A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Україна береже кожного солдата, тому ми маємо якісно підготувати їх до виконання військових завдань, - Сергій Борзов щодо старту національної кампанії з рекрутингу "Гвардія Наступу"

Дата: 03.02.2023 13:54
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Сьогодні на Вінниччині, як і в інших регіонах держави, стартувала національна кампанія рекрутингу "Гвардія Наступу".

Зараз Україна ретельно готується до остаточного вигнання окупантів. З метою виконання цього надскладного завдання нам необхідно постійно зміцнювати сили оборони, які братимуть участь в звільненні територій.

Саме тому Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування кількох додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби України. Вони мають підсилити нашу обороноздатність.

Детальніше про кампанію розповіли під час брифінгу за участю Начальника ОВА Сергія Борзова, Начальника ГУ НП у Вінницькій області Івана Іщенка, представників Нацгвардії та Державної прикордонної служби.

«Додаткові бригади, які формуються в рамках національної кампанії, будуть підпорядковуватися структурним підрозділам Міністерства внутрішніх справ, але у своїх секторах несення служби чітко взаємодіятимуть зі Збройними Силами України. Це жодним чином не мобілізація, а суто добровільний набір. Кампанія спрямована винятково на найм вмотивованих людей, які хочуть записатися до тих бригад, які їм найкраще підходять за поглядами та цінностями», - пояснив Начальник ОВА Сергій Борзов.

Кістяк нових бригад складається з офіцерів та солдат, які мають величезний бойовий досвід, та проявили себе найкращим чином на різних ділянках фронту. Доукомплектація нових бригад відбуватиметься винятково з добровольців, патріотів України.

 «Є дуже багато вмотивованих людей, які хочуть боронити Україну, повертати окуповані землі. – підкреслив Начальник ГУ НП у Вінницькій області Іван Іщенко. – Тому керівництвом держави також створено штурмову бригаду Нацполіції під назвою «Лють». Кожен бажаючий, який пройде військово-лікарську комісію, зможе поповнити лави Національної поліції України та вступити до складу цієї штурмової бригади».

Загалом, у рамках національної кампанії рекрутингу створюється вісім бригад:

 «Сталевий кордон» (бригада Державної прикордонної служби України. У лавах підрозділу вже є герої, які захищали кордон, боронили Азовсталь та воювали на Бахмутському напрямку).

Перші на кордоні, перші в наступі

Приєднуйся до нас

«Червона калина» (до лав бригади вже увійшли герої, які брали участь у боях на Донеччині й Луганщині, обороняли Київ)

Червоне полум’я наступу

Приєднуйся до нас

«Лють» (бригада Національної поліції України)

Перетвори свою лють на зброю

Приєднуйся до нас

«Рубіж» (до лав бригади вже увійшли герої, які відстоювали Гостомельський аеропорт, Рубіжне на Луганщині)

Повернемо законні рубежі країни

Приєднуйся до нас

Рубаємо ворога на шматки

Приєднуйся до нас

«Спартан» (потужна штурмова бригада, обороняла Харків)

Ми є штурм

Приєднуйся до нас

«Кара-Даг» (кара за Крим, братиме участь у звільненні АРК)

Піднімемо прапор над Кримом

Приєднуйся до нас

«Буревій» (бригада утилізації російських військових)

Бригада утилізації російських військових

Приєднуйся до нас

Окупанте, буря насувається

Час повертати своє

«Азов»  (легендарний підрозділ, один із основних осередків оборони Маріуполя)

Незламні, нескорені, неспинні

Приєднуйся до нас

Як записатися в батальйон?

Доброволець приходить у ЦНАП, де йому пропонують 8 бригад на вибір, відповідно до його мотивації та поглядів. Якщо він хоче бути серед поліцейських – йому в «Лють». Якщо йому болить за Крим і він хоче взяти участь у звільненні півострова – тоді йде до «Кара-дагу». Хоче укріпити кордон або воювати в лавах прикордонників – обирає «Сталевий Кордон».

За словами Начальника ОВА Сергія Борзова, на Вінниччині досить розгалужена мережа ЦНАПів, наближених до різних громад області.

На сайті «Гвардія Наступу» https://storm.mvs.gov.ua/ є визначений перелік центрів надання адмінпослуг, куди можна звертатися з приводу рекрутингу.

Також можна подати анкету онлайн. Тоді фахівці зв’яжуться з людиною та нададуть необхідну інформацію щодо прийому на службу. 

Комплектування цих бригад ґрунтується саме на наборі високомотивованих кадрів. Головний фокус – на особистостях, які здатні самостійно ухвалювати рішення, готові звільняти українську землю та наших співвітчизників.

Як пояснив представник одного з підрозділів Національної Гвардії України Олександр Охріменко, мотивовані люди, які увійдуть до складу підрозділів, проходитимуть одиночну та колективну підготовку.

 «Жоден військовослужбовець, який прийде до нас, не буде направлений на виконання завдань без підготовки, яка триває мінімум 2 – 3 місяці. Всі офіцери та прапорщики будуть передавати свій досвід. Зауважу, що забезпечення Нацгвардії на високому рівні, тож військові оснащені новими зразками техніки, які до нас надходять. Відповідно, і заробітна плата як в усіх підрозділах Збройних Сил», - додав Олександр Охріменко.

У свою чергу, керівник одного з підрозділів НГУ, підполковник Володимир Джула зазначив, що для підготовки військових залучаються вискокваліфіковані інструктори з європейським досвідом.

«Всі бригади створюються не з нуля: там вмотивовані офіцери і військовослужбовці за контрактом, які мають бойовий досвід. Супровід військовослужбовця йде від початку прийняття його заяви до моменту його безпосередньої готовності до бойових дій», - підкреслив Володимир Джула.

У свою чергу, начальник Могилів-Подільського прикордонного загону, полковник Олег Ковальчук запросив вмотивованих громадян до лав Прикордонної служби, зокрема, в бойову бригаду "Сталевий кордон". Вона формується на базі досвідчених офіцерів, які з 2014 року неодноразово брали участь у бойових діях та командували бойовими підрозділами. Підготовка здійснюватиметься за таким самим принципом як і в усіх інших штурмових бригадах.

«Тільки з підготовленими та вмотивованими воїнами можна максимально якісно виконати всі бойові завдання для захисту нашої держави», - зазначив Олег Ковальчук.

Головне бажання українців цього року – Перемога. Завдяки партнерам і союзникам ми нарощуємо свою військову потужність. Снаряди, зброя, танки, обладнання – ця допомога щоразу зростає. Ми відчуваємо підтримку усього демократичного світу і маємо інструменти для досягнення Перемоги. Вона неодмінно буде. Долучившись до нових підрозділів, кожен може зробити свій внесок у нашу спільну справу.

«Україна береже кожного солдата, тому ми маємо якісно підготувати їх до виконання військових завдань. Це дуже відрізняє нас від орків, які непідготовлених одразу кидають в бій. Час повертати своє! Наші воїни вмотивовані та щодня наближають Перемогу!» - підкреслив Сергій Борзов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних