МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Розвиток підприємництва в області, підтримка релокованих підприємств та скорочення безробіття серед ВПО – чим живе сьогодні економіка Вінниччини

Дата: 01.02.2023 10:11
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

Про важливі економічні аспекти життєдіяльності області зазначають у Департаменті міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА.

Незважаючи на воєнний стан, держава посилює підтримку бізнесу. Відтак, за минулий рік у рамках дії Державної програми «Доступні кредити «5-7-9» (часткова компенсація за залучені кредити) бізнес Вінниччини  отримав майже 10 млрд грн пільгових кредитів.

Також з 1 липня 2022 року Урядом розпочато реалізацію державної програми «єРобота» – гранти на розвиток та започаткування власного бізнесу. В рамках цієї програми 190 суб’єктів підприємництва отримали грантові кошти на суму майже 44 млн. грн.

Сумарно з початку реалізації програми «Власна справа» в Україні було акцептовано грантів на суму близько 776,8 млн грн для 3321 підприємців. За попередніми розрахунками буде створено 8313 нових робочих місць. Обласною військовою адміністрацією налагоджено системну роботу з представниками бізнес-спілок та асоціацій області з надання інформаційної та практичної допомоги у використанні можливостей вказаних державних програм.  

З моменту введення в країні воєнного стану, в області призупинено фінансування переважної більшості регіональних програм, що не були безпосередньо пов’язані з реагуванням на повномасштабну збройну агресію російської федерації, або з наданням гарантованих державою суспільних послуг населенню. Зокрема, це стосувалося і заходів Регіональної програми  розвитку  малого і середнього  підприємництва на 2021-2027 роки в частині надання мікрогрантів на створення або розширення місцевого бізнесу.

«Ми віримо, що одразу після такої очікуваної перемоги України над країною-агресором, з’явиться можливість продовжити вказану підтримку бізнесу також з використанням ресурсів обласного бюджету, - пояснює директор Департаменту Ігор Цехановський. - Наразі Департаментом проводиться ретельний аналіз діяльності підприємців, які отримали такі гранти у попередніх роках задля удосконалення механізму надання  фінансової підтримки підприємцям-початківцям та підвищення ефективності витрачання бюджетних коштів».

Крім того, Департаментом опрацьовуються питання розширення мережі інфраструктури підтримки підприємництва в районах області шляхом створення інформаційних пунктів підприємництва на базі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у територіальних громадах, а також шляхом створення ЦНАП ще у 13 територіальних громадах  області.

З березня минулого року, в області надається всебічна підтримка релокованим підприємствам, які через активні бойові дії вирішили здійснювати свою господарську діяльність на Вінниччині, а саме: проводився інформаційно-консультаційний супровід пошуку приміщень для виробничих потужностей підприємств; житла для їх працівників із сім’ями,надавалась допомога щодо діючих державних та міжнародних грантових програм з підтримки релокованого бізнесу.

Найближчим часом  планується створення релокаційно-комунікаційного хабу Вінниччини для інтеграції переміщеного бізнесу у ділове середовище Вінницького регіону.

Із сайту Вінницької обласної військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних