МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Співпраця з міжнародними організаціями та дипломатичними місіями - один із пріоритетів діяльності обласної військової адміністрації на 2023 рік

Дата: 31.01.2023 18:16
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Як повідомили у Департаменті міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА, з перших днів повномасштабного вторгнення нашій області допомагали партнерські регіони Польщі, Чехії та небайдужі громадяни з багатьох країн світу.

З березня 2022 року розпочалася співпраця з низкою міжнародних гуманітарних організацій, які, зокрема, надавали допомогу внутрішньо переміщеним особам за різними напрямками: починаючи від грошової підтримки, надання продовольчих/непродовольчих товарів, закінчуючи облаштуванням колективних центрів проживання.

За словами директора профільного департаменту Ігоря Цехановського, зараз на Вінниччині продовжують працювати понад 20 міжнародних організацій. Серед них: Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Міжнародна організація з міграції (МОМ), Міжнародний комітет Червоного Хреста, Лікарі без кордонів, ACTED та інші.

З січня 2023 року в області розпочала діяльність Швейцарська неурядова організація Solidar Suisse. Сьогодні вони впроваджують проєкт щодо надання фінансової підтримки внутрішнім переселенцям у Погребищенській та Оратівській громадах. Саме вони прийняли чи не найбільше вимушених переселенців.

«Завдяки успішному досвіду співпраці обласної військової адміністрації з міжнародними організаціями та дипломатичними місіями, вдалося уникнути масштабної гуманітарної кризи на Вінниччині. Допомогу  скоординовано таким чином, щоб переселенці у кожній громаді області отримали її вчасно, а ключові заклади регіону були забезпечені всім необхідним», - підкреслив посадовець.

Загалом, перед областю у 2023 році формується теж чимало викликів. Серед них: подальша підтримка вимушених переселенців, центрів колективного проживання, соціальних та медичних закладів; забезпечення генераторами на випадок тривалого відключення електроенергії та відновлення зруйнованих об’єктів. 

«Саме тому співпраця із міжнародними організаціями та дипломатичними місіями визначена як один із пріоритетів діяльності обласної військової адміністрації на цей рік. І наші партнери уже задекларували готовність продовжувати допомогу в 2023 році», - наголошує Ігор Цехановський.

Окрім зазначених напрямків співпраці, наразі з керівництвом регіонів-партнерів Республіки Польща вдалося домовитися щодо оздоровлення і відпочинку дітей з родин військовослужбовців Вінниччини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних