МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ГО «Про.Про.Лаб» запустила проект «Воби2» — чат-бот-тест з правил поведінки під час війни для дітей віком від 9 років

Дата: 14.12.2022 11:23
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

ГО «Про.Про.Лаб» запустила проект «Воби2» — чат-бот-тест з правил поведінки під час війни для дітей віком від 9 років, через офіційні канали комунікації різних громад, а також заклади освіти, що працюють в ній.
З допомогою чат-боту ми можемо перевірити, що саме знають діти про небезпеки воєнного часу.

Якщо ж чогось не знають, то «Воби2» навчить як не опинитися в ситуаціях, які загрожують життю, і як діяти ефективно, навіть потрапивши у скруту. Чат-бот доступний у Telegram (https://t.me/voby2_bot) і має власну сторінку (https://voby2.com.ua/). На кожному з трьох рівнів гри на дітей чекають питання, варіанти відповідей, коментарі віртуального експерта та цікаві історії. Виклад матеріалу не переобтяжений термінами й складними поняттями, супроводжується тематичними ілюстраціями, і головне — має практичне спрямування.
Використання чат-боту в освітніх цілях інформаційно підтримує Міністерство освіти і науки України. Тексти для чат-боту було складено на основі правил поведінки, опублікованих ДСНС та Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.
В якості експертів було залучено: ● Олександра Білецького — військового експерта, голову Української Військової Варти»; ● Миколу Синюшка — дитячого психолога; ● Василя Кашубу — засновника Курсів першої допомоги CAB у Львові, інструктора Всеукраїнської ради реанімації.
Серед основних тем чат-боту такі: евакуація; повітряна тривога; поведінка у випадку перебування поряд з місцем вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів; мінна (не)безпека; дії у випадку руйнування будинку та потрапляння під завали; перша домедична допомога при подряпинах, саднах, порізах, артеріальній та венозній кровотечах, термічних та хімічних опіках тощо; правила виклику швидкої допомоги; орієнтація у просторі й передача координат місцезнаходження; перебування в окупації; потрапляння в заручники, виживання; небезпеки, які можуть спіткати після деокупації територій тощо.
Вже зараз, з його допомогою перевіряють свої знання та навчаються більше 5000 дітей. Але ми впевнені, що чим більше маленьких і юних українців і українок будуть обізнані з правилами поведінки цивільного населення, тим більше шансів на порятунок життів отримає Україна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних