A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Що треба знати про компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану?

Дата: 21.11.2022 09:20
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

На отримання компенсації мають право фізичні особи, які безоплатно розміщували у себе ВПО (крім членів своєї сім’ї).

Компенсація виплачується з метою покриття фізичним особам витрат, понесених ними у зв’язку з розміщенням ВПО та за умови відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги (факт відсутності заборгованості за житлово-комунальні послуги особа, яка розмістила ВПО, підтверджує своїм підписом, що проставляється у заяві про отримання компенсації).

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житлове приміщення надавалося для розміщення ВПО, з дня їх розміщення, але не раніше дати взяття на облік ВПО (дата видачі довідки).

Компенсація особам, які розмістили чотирьох і більше ВПО, а також осіб з-поміж вразливих групп населення виплачується за рахунок наявних коштів міжнародних організацій, благодійних організацій та громадських об’єднань у рамках домовленостей, узгоджених з Мінрегіоном, відповідно до узагальненої інформації, згідно з додатком 2 Порядку.

Послідовність дій особи, яка розмістила ВПО

  1. Не пізніше, ніж протягом наступного робочого дня з дня розміщення ВПО необхідно подати заяву в довільній формі до уповноваженого органу за місцем розташування житлового приміщення. У заяві зазначити прізвище, ім’я та за наявності по батькові кожної з розміщених осіб.
  2. Внести інформацію про приміщення, доступне для безоплатного розміщення ВПО у відповідній адміністративно-територіальній одиниці та/або громаді, до веб-ресурсу «Прихисток».
  3. Подати заяву (додаток 1) до уповноваженого органу за місцем розташування житлового приміщення не пізніше, ніж протягом 5 (п’яти) днів із дня закінчення звітного місяця.

Також у день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості необхідно обов’язково подати в довільній формі заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні, із зазначенням можливості в подальшому розміщувати ВПО у цьому приміщенні.

Заяву до уповноваженого органу можна подати як у паперовій, так і в електронній формі.

Під час подання заяви в паперовій формі фізична особа пред’являє:

  • документ, що посвідчує особу;
  • документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням – або документ, що підтверджує повноваження представника власника.

Під час подання заяви в електронній формі на електронну адресу, визначену уповноваженим органом, до заяви додаються електронні копії (фотокопії):

  • документа, що посвідчує особу, яка розмістила внутрішньо переміщених осіб;
  • документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням – або документа, що підтверджує повноваження представника власника.

Персональні дані особи, яка розмістила ВПО, за її згодою, можуть бути передані здійснювачу компенсації для здійснення компенсації за їхній рахунок.

Детальніше про компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб можна дізнатися у Mетодичних матеріалах щодо забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб та цивільного населення, які постраждали від військової агресії РФ проти України за посиланням:  https://bit.ly/3tLuppW 

Зазначимо, що Методичні матеріали розроблені БО «БФ «ССС» спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у межах реалізації проекту «Єднання заради дії» за підтримки IREX в Україні.

 

  •  

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних