МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

13 листопада у світі відзначається Міжнародний день сліпих

Дата: 14.11.2022 14:49
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

Більшість із нас часто не цінує дар бачити. Ми навіть не здогадуємось, як складно живеться людям, які втратили зір. Адже головним джерелом інформації про навколишній світ є наші очі. 

13 листопада у багатьох країнах світу  щороку відзначається Міжнародний день незрячих   з метою привернення уваги суспільства до незрячих людей, поширення інформації щодо незрячих людей та їхніх прав.

Відзначається він у день народження відомого французького тифлопедагога Валентина Гаюї (1754-1822), який не тільки був засновником першої в світі школи-інтернату для сліпих (1784), але й розробив для них дидактику і методику вивчення наук та оволодіння практичними ремеслами, а також запропонував шрифт для сліпих, вдосконалив спосіб книгодрукування, створив ноти, географічні карти для них тощо. Саме за цими книгами незрячі люди навчалися аж до появи тактильного шрифту Брайля. 

За даними ВООЗ, близько 300 мільйонів людей у світі страждає від порушень зору, з них майже 40 мільйонів незрячі. Щорічно кількість сліпих зростає на 1-2 млн. осіб, адже що п’ять секунд втрачає зір один дорослий, а кожну хвилину – 1 дитина.

14 листопада цього року Мурованокуриловецький селищний голова Галина Цибульська відвідала жительок Бахтинського та Снітківського старостинських округів Клітку Тамару Миколаївну та Бойко Ганну Йосипівну,  які мають вади зору.

  Поспілкувавшись з жінками Галина Миколаївна зазначила: Хочу подякувати всім, хто опікується Тамарою Миколаївною та Ганною Йосипівною, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – це реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього”.

Люди з обмеженими можливостями мають особливі потреби, на їхньому життєвому шляху трапляються різні труднощі: побутові, соціальні, психологічні. Тому обов’язок ближніх полягає в тому, щоб максимально полегшити їх життя, нівелювати будь-які обмеження і, найголовніше, подарувати увагу, тепло, любов, іскорку доброти та милосердя.

   Селищний голова Галина Цибульська вручила жінкам подарунки  від селищної ради,  солодощі, які передав підприємець з смт Муровані Курилівці Віталій Шумило та  побажала  всім міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, тепла, оптимізму, благополуччя, силу духу і стійкості, мирного неба над головою, спокою в рідній нашій Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних