МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

РАЗОМ МИ ПОДОЛАЄМО ТРУДНОЩІ, З ЯКИМИ НАС ЗІТКНУЛА ВІЙНА, – селищний голова Галина Цибульська під час зустрічі з делегацією Міжнародного комітету порятунку

Дата: 07.11.2022 08:53
Кількість переглядів: 338

Фото без опису

4 листопада 2022 року селищний голова Галина Цибульська, секретар виконавчого комітету селищної ради Людмила Андрущак в приміщенні селищної ради провели зустріч з представниками Міжнародного комітету порятунку (IRC).

Візит відбувся минулого тижня в рамках співпраці з громадами Вінничини.

Цього року повномасштабне вторгнення держави агресора привело в Україну допомогу з усіх куточків світу. Нам допомагають гуманітарно, психологічно, соціально.

Компанія IRC (International Rescue Committee/Міжнародний Комітет Порятунку) також не зосталась осторонь і наразі пропонує свої послуги для осіб, що їх потребують.

Місія зазначеного комітету – допомога людям, чиє життя та засоби до існування були зруйновані конфліктами, війнами та катастрофами, включаючи кліматичні кризи.

Компанія розпочала свою роботу в нашій країні саме задля допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки і наразі зупинилися в інших громадах.

Зокрема, у тих, хто постраждав від війни є можливість звернутись   до IRC  за безоплатною правовою допомогою з таких питань:

  • відновлення втрачених документів
  • встановлення факту народження та смерті
  • соціальні та пенсійні виплати
  • спадкування
  • трудові спори
  • перетин лінії розмежування/ кордонів
  • порядок компенсації за зруйноване житло тощо.

«Мурованокуриловецька селищна рада взяла на себе роль головного координатора в забезпеченні усією необхідною допомогою ВПО, які знайшли прихисток в нашій громаді. Все це ми  робимо  у співпраці з міжнародними фондами та благодійними організаціями, релігійними громадами, за сприяння наших земляків, які перебувають за кордоном, керівництва області. Безумовно, потреби у кожного старостинського округу різноманіті, залежно від кількості людей, які знайшли тут прихисток. Ми вдячні всім, адже завдяки налагодженій селищною радою співпраці в територіальній громаді забезпечена матеріальна підтримка, надається допомога в оформленні соціальних допомог та відновленні документів. Оскільки ми маємо 19 старостинських округів та різне за чисельністю навантаження, наше завдання – скоординувати співпрацю з усіма фондами, комітетами, організаціями, волонтерами, старостами старостинських округів таким чином, щоб кожен переселенець, незалежно від свого місця перебування, міг отримати необхідну допомогу», - зауважила селищний голова Галина Цибульська під час спілкування з представниками Міжнародного Комітету.

У свою чергу, представники Міжнародного Комітету Порятунку зазначили: «Завдання IRC – надати підтримку Україні у цей важкий час. Співпраця в Україні буде спрямована на надання фінансової допомоги, медичної, правової та психологічної допомоги, захист постраждалих від війни. Ми розуміємо, що на сьогодні дуже важливо допомагати внутрішньо переміщеним особам, але також важливо надавати допомогу тим громадам, які надають прихисток. А оскільки на місцях спостерігається дуже велике навантаження, то наша допомога має бути швидкою, відповідальною та досить гнучкою. Ми вважаємо, що Вінниччина має стати певним хабом нашої допомоги. Дякуємо за співпрацю і за все, що ви робите!».

Цього ж дня представники Міжнародного Комітету Порятунку спільно з секретарем виконавчого комітету Людмилою Андрущак відвідали село Бахтин, де провели заходи психосоціальної підтримки понад 20-ти сімей військових мобілізованих і внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території населених пунктів Бахтинського старостинського округу, та розважальні заходи для дітей з цих сімей.

РАЗОМ ми робимо все можливе задля повернення людей до звичайного життя!

 

Тетяна Покалюк,

начальник відділу організаційної роботи

та зв`язків з засобами масової інформації

виконавчого апарату селищної ради

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних