A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

"Полк Азов – Янголи Маріуполя": Безсмертний подвиг захисників і захисниць підрозділу "Азов"

Дата: 17.10.2022 15:10
Кількість переглядів: 129

Полк «Азов» народився на фронті в той час, коли Україну поглинув суцільний хаос. Це, безумовно, був переломний момент в історії нашої держави, коли Україна реально могла втратити свою незалежність. З перших днів створення, «Азов» ніколи не відмовлявся від виконання найскладніших і найнебезпечніших бойових завдань. Таким чином в червні 2014 року завдяки рішучим діям «Азову» Маріуполь було звільнено від проросійських терористів.

А вже взимку 2015 року завдяки мужності та героїзму азовців, які загинули під час проведення Павлопіль-Шикоринської наступальної операції, ворог був змушений відступити від околиць Маріуполя.

З самого початку російсько-української війни на Донбасі силами «Азову» було знищено сотні проросійських бойовиків, відвойовані десятки кілометрів української землі та звільнені вісім населених пунктів, серед яких Маріуполь, Мар’янка, Павлопіль, Лебединське, Широкине та інші.

З початком відкритого російського вторгнення, поставлені перед захисниками Маріуполя завдання – стримати угрупування військових російської федерації й не пустити їх на Запоріжжя і Донбас – були виконані успішно та, без перебільшень, змінили хід війни.

Вже восьмий рік «Азов» стоїть на захисті нашої держави. За час свого існування бійці пройшли яскравий та нелегкий бойовий шлях.

На жаль, під час виконання бойових завдань сотні «азовців» не повернулися з поля бою.

Серед загиблих Героїв є уродженці Вінницької області: Роман Колмиков (позивний Вахр),  Дмитро Забузній (позивний М'який), Сергій Савчук (позивний Фелліні) - з Вінниці, Мирослав Вишневий (позивний Джиксер) – з Липовця, Віталій Олійник (позивний Оскар) та Віталій Діденко (позивний Чечель) - з Чечельника.

 

Повний список загиблих бійців полку «Азов» ТУТ.

Вічна та світла пам'ять загиблим Героям.

Ніколи не забудемо, ніколи не пробачимо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.