A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

СЕКТОР «МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ» ІНФОРМУЄ: чи втрачають статус внутрішньо переміщеної особи громадяни, які придбали житло та зареєструвалися в ньому?

Дата: 12.10.2022 12:53
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

Відповідно до статті 1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

Перелік підстав для позбавлення статусу внутрішньо переміщеної особи (скасування довідки) прописаний в статті 12 вказаного закону, куди не входить купівля житла та реєстрація в ньому. Таким чином, особу не можуть позбавити статусу внутрішньо переміщеної особи.

Якщо ж внутрішньо переміщена особа придбала житло і змінила місце проживання в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці, то вона інформує про це управління соціального захисту населення, який вносить інформацію про зміну фактичного місця проживання особи до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, а також за зверненням внутрішньо переміщеної особи - вносить таку інформацію до довідки.

Необхідно зазначити, що внутрішньо переміщена особа, яка придбала житло та члени її сім'ї втрачають право на отримання щомісячної адресної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, але статус внутрішно переміщеної особи за ними зберігається.

 

Олексій Нагорняк,

завідувач сектору «Мурованокуриловецьке

бюро правової допомоги»


Правову допомогу також можна отримати за безкоштовним телефоном системи безоплатнї правової допомоги 0 800-213-103 або звернутись особисто до Мурованокуриловецького бюро правової допомоги за адресою: смт. Муровані Курилівці, вул. Соборна, 47.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних