A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Інформація для громадян з питань дотримання прикордонного режиму в межах прикордонної смуги та Могилів-Подільського, Ямпільського та Піщанського контрольованих прикордонних районів

Дата: 12.09.2022 09:04
Кількість переглядів: 329

Фото без опису

В Положенні про прикордонний режим, затвердженим  постановою Кабінету Міністрів України № 1147 від 27.08.1998 року (із змінами та доповненнями)  визначено порядок  в'їзду та перебування громадян в прикордонній смузі  та контрольованих прикордонних районах, а також введено певні режимні обмеження, а саме:

1. Статтею 2 Положення про прикордонний режим визначено, що документами, що дають право на в’їзд та перебування громадян в прикордонній смузі  та контрольованих прикордонних районах, є наступні:

для громадян України — паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, службове посвідчення, посвідчення водія чи інший виданий державним органом документ, який має такі обов’язкові реквізити, як прізвище, ім’я, по батькові, фотокартку, підпис відповідальної посадової особи, відбиток печатки або штампу установи, яка видала документ, дату видачі;

для іноземців — національний паспорт або документ, що його замінює;

для осіб без громадянства — посвідчення особи без громадянства, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідка на постійне або тимчасове проживання.

          2. Статтею 12 Положення про прикордонний режим визначено, що  капітанам (судноводіям, стерновим-мотористам) морських і річкових суден, суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства, власникам маломірних суден, інших плавзасобів, командирам повітряних суден, начальникам поїздів і провідникам вагонів, старшим стюардам і стюардам, водіям транспортних засобів забороняється підвозити у контрольований прикордонний район та прикордонну смугу і вивозити з них осіб, які не мають відповідних документів. Особи,  винні  у  порушенні  прикордонного режиму,  несуть адміністративну    або    іншу    відповідальність    згідно  із законодавством.

     3. Статтею 17 Положення про прикордонний режим визначено, що авіаційні роботи, будь-яке будівництво, вирубка лісу, водокористування, геологічні, дорожні та інші дослідження в межах прикордонної смуги, а також гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні та інші роботи, пов’язані із зміною водного режиму прикордонних річок, озер та інших водойм, відео-, кіно- та фотознімання місцевості, туристичні подорожі і стрибки з усіх видів парашутів проводяться після інформування органу охорони державного кордону Держприкордонслужби, у зоні відповідальності якого провадиться така діяльність, із зазначенням початку і строку її провадження, прізвища, імені та по батькові осіб, що провадитимуть діяльність.

           Інформування здійснюється письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження такої діяльності, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти. Контактна інформація розміщується Адміністрацією Держприкордонслужби на інформаційних стендах, офіційному веб-сайті, а також в засобах масової інформації.

       4. Статтею  22  Положення про прикордонний режим визначено, що у районах, прилеглих до внутрішніх вод, де встановлено прикордонну смугу та контрольований прикордонний район,  забороняється зберігання на об’єктах базування, місцях базування суден флоту рибної промисловості, плавання та пересування маломірних суден, інших плавзасобів, суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства, не зареєстрованих в установленому порядку в органах, які здійснюють нагляд за такими суднами і засобами.

    Забороняється зберігання маломірних суден, інших плавзасобів на об’єктах базування, що не отримали дозволу на експлуатацію, а суден флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства, - в місцях базування, не внесених до переліку місць базування суден флоту рибної промисловості, затвердженого Держрибагентство.

     5.  Статтею  26  Положення про прикордонний режим визначено, що протягом 24 годин з часу прибуття у прикордонну смугу або контрольований прикордонний район власники повинні взяти маломірні судна, інші плавзасоби, повітряні судна, які здійснюють посадку на воду, на облік в адміністрації найближчого об’єкта базування в порядку, встановленому Вінницькою обласною держадміністрацією, а судна флоту рибної промисловості, що не підлягають нагляду класифікаційного товариства, в адміністрації найближчого місця базування суден флоту рибної промисловості відповідно до правил, встановлених Мінагрополітики, про що адміністрації об’єктів базування або місць базування флоту рибної промисловості письмово інформують протягом 24 годин після взяття на облік, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти, підрозділи Державної прикордонної служби, у зоні відповідальності яких перебуває відповідний об’єкт базування, місце базування.

              6. Статтею 32  Положення про прикордонний режим визначено, що посадка і висадка пасажирів, завантаження і розвантаження торговельних та маломірних суден, інших плавзасобів поза об’єктами базування, а також на об’єктах базування, які не допущені до експлуатації, забороняється (крім випадків, пов’язаних із стихійним лихом, аварією та катастрофою, за умови завчасного інформування капітаном (судноводієм) або власником торговельного та маломірного судна, іншого плавзасобу підрозділу Державної прикордонної служби, у зоні відповідальності якого буде здійснюватися посадка або висадка, завантаження або розвантаження, але не пізніше здійснення таких заходів).

Відділ прикордонної служби

Могилів-Подільського прикордонного загону


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних