A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

За пропуск учнями уроків без поважних причин батьки нестимуть адміністративну відповідальність

Дата: 05.09.2022 09:22
Кількість переглядів: 192

В Україні на рівні Основного закону (стаття 53) задекларовано, що повна загальна середня освіта є обов'язковою. Тому держава намагається мотивувати батьків належним чином виконувати свої батьківські зобов'язання, у тому числі забезпечувати дітям можливість здобуття повної загальної середньої освіти.

У разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль з невідомих або без поважних причин навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для здійснення діяльності відповідно до законодавства, пов'язаного із захистом їхніх прав на здобуття загальної середньої освіти.

Прогул у школі – це фактична відсутність учня на шкільному уроці, якщо причини такої відсутності невідомі навчальному закладу або є неповажними.

Причини відсутності учня на навчальних заняттях підтверджуються відповідною медичною довідкою закладу охорони здоров'я або письмовим поясненням батьків учня, інших законних представників або самого учня (повнолітнього).

Поважними причинами є стан здоров'я, небезпечна ситуація (як, наприклад, зараз), необхідність проведення спортивних або інших зборів, участь у певних заходах, сімейні обставини тощо. У кожному випадку батьки повинні попереджати вчителя про відсутність учня на заняттях.

За систематичні прогули дитини батьки можуть нести адміністративну відповідальність.

Таке правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 850 до 1700 гривень.

Якщо ж ці дії будуть вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, то в цьому випадку розмір штрафу збільшиться і становитиме від 1700 до 5100 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.