A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

30 років тому Верховна Рада України затвердила Державний прапор України

Дата: 22.08.2022 09:52
Кількість переглядів: 209

Фото без опису

30 років тому Верховна Рада України офіційно затвердила синьо-жовтий стяг Державним прапором нашої держави. Про це було видано Постанову Верховної Ради України № 2067-ХХ1 від 28 січня 1992 року. А 23-ого серпня 2004 року Указом тодішнього Президента України Леоніда Кучми затверджено День Державного Прапора України. Отож у нашого славного стяга — два свята.

Державний прапор України - прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої - синього кольору, нижньої - жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

Історія сучасного українського прапора починається з 22 квітня 1848 року. Над Львівською ратушею українці Королівства Галиччини та Володимирії вивісили свій національний стяг. А вже після 1905 року синьо-жовтий стяг почали здіймати і на території Наддніпрянської України.

Вперше, як державний символ, синьо-жовтий стяг визнала Українська Народна Республіка. У 1938 році полотнище із двох горизонтальних смуг своїм прапором зробила Карпатська Україна.

І вже відтоді і аж до 1991 року синьо–жовтий прапор був поза законом. За його використання в СРСР можна було потрапити у в’язницю на два роки. Після розпаду більшовицької імперії та проголошення незалежності України, Президія Верховної ради юридично закріпила за синьо–жовтим стягом статус офіційного прапора України.

В історії новітньої України наш рідний прапор став символом боротьби за визволення, символом єднання, брендом України в світі. 

І сьогодні, коли триває російсько-українська війна, із Державним прапором біля серця йдуть у бій наші воїни і гордо здіймають його над звільненими від окупантів містами і селами України. Для всього світу жовто-блакитний прапор став символом єдності у боротьбі проти російської агресії!

Слава Україні!

Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних