A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Оперативна інформація про стан справ в територіальній громаді станом на 5 серпня 2022 року

Дата: 05.08.2022 14:14
Кількість переглядів: 318

Шановні жителі територіальної громади та внутрішньо переміщені особи!

Хочу ознайомити вас із станом справ у нашій громаді за останній тиждень.

2 серпня ц.р. наша громада попрощалась з нашим воїном-захисником, жителем с. Горай Ганчук Анатолієм Васильовичем, 16.05.1969 р.н., який загинув 17.07.2022 у боях з російськими окупантами внаслідок ракетно-вибухової травми в Миколаївській області.

Висловлюємо найщиріші слова співчуття дружині Марії, сину Василю, дочкам Ользі та Надії, рідним та близьким покійного з приводу непоправної втрати. Низький уклін та вічна пам’ять Герою!

Вчора ми відправили за допомогою волонтерів Олександра Кирилюка та Сергія Дзюбака черговий гуманітарний вантаж для наших воїнів-земляків, а це продукти харчування, мінеральна вода, ліки, засоби гігієни, а також від мене особисто військову форму та пальне. Хочу висловити вдячність внутрішньо переміщеним особам, які зробили свій внесок в цю добру справу і передали посуд нашим військовим!

Всі жителі нашої громади прониклися нашою спільною бідою. Не стали виключенням і діти смт Муровані Курилівці, які зібрали благодійні кошти в сумі майже 3 тис. грн. на  придбання тепловізора для військових. Жіноча частина нашої громади вже розпочала сезон консервації овочів для подальшої їх передачі нашим мужнім захисникам на фронт.

Вчора керівництвом селищної ради прийнято рішення щодо направлення одноденного заробітку працівників селищної ради (управління, відділи, ЦНАП, старости) для вирішення нагальних проблем громади в період воєнного стану: на придбання пального для відправлення гуманітарних вантажів на фронт, військової форми, взуття та ін.

Ми завершили формування продуктових наборів (цукор, мука, макаронні вироби, м’ясні та рибні консерви, сухе та згущене молоко, чай, печиво, олія, крупи) для сімей військовослужбовців від Вінницької обласної військової адміністрації, які найближчим часом будуть вручені в нашій громаді особисто губернатором Сергієм Борзовим та його помічниками. Надалі працівники селищної ради розпочнуть фасування 10-ти тонн продуктів харчування (мука, цукор, крупи, олія, печиво, чай), які придбано за кошти селищного бюджету в сумі 300 тис. грн., і буде передано сім’ям військових мобілізованих нашої громади. Згодом в громаду надійде також допомога продуктами харчування від Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

Вчора я провела оперативну нараду по питанню виконання завдань розпорядження Кабінету Міністрів України "Щодо проведення обов'язкової евакуації населення Донецької області" за участю керівників управлінь, відділів та виконавчих органів селищної ради. Ми обговорили проблеми та визначили заходи щодо наявної та потенційно придатної кількості місць для розміщення та проживання внутрішньо переміщених осіб з Донецької області у нашій громаді. До відома: у Вінницьку області буде евакуйовано близько 50 тис. жителів Донецької області. Наша громада в змозі розмістити в закладах комунальної власності близько 600 переселенців. Наразі постають проблеми з опаленням цих установ, забезпечення дровами, посудом, продуктами харчування, ліжками, постільними речами та інше. Тому сьогодні ми акумулюємо матеріальні та фінансові ресурси для вирішення цих проблем, а також залучатимемо громадськість для надання допомоги цим громадянам.

Всі учбові заклади нашої громади готові до нового навчального року, ми здійснили обстеження їх найпростіших укриттів. Разом з тим, згідно опитувань, 75% батьків проти очного навчання дітей.

На жаль, війна продовжується. Тому розслаблятися нам ще дуже рано. На щастя, на території нашої громади бойові дії не ведуться. Хочеться ще раз підкреслити, що вимоги військового стану запроваджуються не для того, щоб на когось тиснути, а щоб зберегти життя цивільних людей і якомога швидше справитись з ворожою навалою. Вкотре звертаюсь з проханням при спілкуванні один з одним у соціальних мережах, телефоном не обговорювати питання пересування військової техніки, не викладати фото об’єктів інфраструктури. Якщо ви побачили підозрілих осіб, повідомляйте про це до поліції, мене особисто та відповідні служби: поліція – 102, ДСНС – 101, швидка допомога – 103.

Хочу підкреслити: селищна рада працює в штатному режимі, всі структури та служби громади координуються мною в цілодобовому режимі. Телефони селищної ради: 2-14-63, 2-41-02.

 Гуртуймося, координуймо наші сили і все буде Україна! Миру всім нам!

Слава Україні!

 

Селищний голова                                                  Галина ЦИБУЛЬСЬКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.