A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Пільги для дітей з інвалідністю

Дата: 05.08.2022 13:27
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

  Дітям з особливими потребами держава гарантує захист та сприяє створенню розвитку необхідних умов для повноцінного життя та розвитку.

Діти з інвалідністю мають ПРАВО на такі ПІЛЬГИ:

  • безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім метрополітену і таксі), а також усіма видами приміського транспорту, а для дітей з інвалідністю по зору або з ураженням опорно-рухового апарату - і в метрополітені (для дитини з інвалідністю та особи, яка її супроводжує);
  • 50%-ва знижка вартості проїзду на внутрішніх лініях (маршрутах) повітряного, залізничного, річкового та автомобільного транспорту в період з 1 жовтня до 15 травня (ця пільга поширюється на осіб, які супроводжують дітей з інвалідністю під час поїздки, але не більш ніж на одного супроводжувача);
  • безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками за наявності медичних показань;
  • безоплатні або на пільгових умовах на підставі індивідуальної програми реабілітації послуги із соціально-побутового і медичного обслуговування, технічні та інші засоби реабілітації (засоби для пересування, протезні вироби, сурдотехнічні засоби, мобільні телефони тощо), вироби медичного призначення (індивідуальні пристрої, протези очей, зубів, щелеп, окуляри, слухові та голосоутворювальні апарати, ендопротези, сечо- та калоприймачі тощо), а також автомобілі, крісла колісні з електроприводом - за наявності відповідного медичного висновку.
  • безплатне придбання лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування.

ВАЖЛИВО!

    Діти з інвалідністю та особи, які їх супроводжують ( не більше двох осіб), мають ПРАВО на пріоритет перед іншими особами на проходження контролю в пунктах пропуску через державний кордон України, контрольних пунктах в’їзду на тимчасово окуповані території та виїзду з таких територій (ця пільга поширюється на дітей з інвалідністю, які прямують на лікування (за наявності підтверджуючих документів).

    Діти з інвалідністю та особи, які супроводжують дітей з інвалідністю (не більше як одна особа), мають право на позачергове обслуговування в будь-яких касах, а також на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності та підпорядкування, які надають будь-які послуги населенню.

    Діти з інвалідністю, мають право на дошкільне виховання, здобуття освіти на рівні, що відповідає їх здібностям і можливостям.

    Обдаровані діти з інвалідністю мають право на безплатне навчання музики, образотворчого, художньо-прикладного мистецтва в загальних навчальних закладах або спеціальних позашкільних навчальних закладах.

   Діти з інвалідністю (особи з інвалідністю) мають право на професійну (професійно-технічну), фахову передвищу та вищу освіту.

    Заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти створюють їм необхідні умови для здобуття відповідної освіти.

   Діти з інвалідністю з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у сім’ях піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, державних або інших соціальних установах, після досягнення повноліття мають право на позачергове одержання житла і матеріальну допомогу на його упорядження у разі, якщо за висновком медико-соціальної експертизи вони можуть здійснювати самообслуговування і вести самостійний спосіб життя.

    Пільги надаються на підставі ПОСВІДЧЕННЯ, яке підтверджує відповідний статус – «Дитина з інвалідністю».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних