A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

28 липня - День Української Державності

Дата: 27.07.2022 16:50
Кількість переглядів: 287

Шановні жителі Мурованокуриловецької селищної територіальної громади!

28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України 24 серпня 2021 року №423.

День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, а також  для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.

Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Руси - України – 28 липня – встановлено День Української Державності.

Святкуючи його, ми засвідчуємо також і повагу до Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського та інших знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України.

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком військ та військовими тисячолітніми традиціями. Українці – захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА.

Нині ми переживаємо складні часи агресії та посягань на незалежність і цілісність України. Ще ніколи в новітній історії України на нашій землі не було війни – не лунали постріли, не гинули люди. А сьогодні в нашій країні гинуть наші найкращі сини, справжні герої, відстоюючи право України на самовизначення.

Сучасні Збройні Сили, стримуючи  агресора – російську федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави – доводять всьому світу, що українці – народ-військо.

У цей день ми маємо пам’ятати, завдяки кому можемо бути тут. Це наші захисники України. Нашої незалежності. Герої, які віддали за неї своє життя!

Переконана: ми подолаємо всі перешкоди на шляху до щасливого життя в країні, де процвітатиме добробут і демократія, пануватиме право, злагода та національна єдність, яка посідатиме гідне місце серед інших європейських держав і буде шанованою у світі.

 Тож щиро вітаю вас цим величним  святом! Бажаю вам міцного здоров’я, родинного щастя, мирного неба над головою, злагоди й добробуту і звичайно ПЕРЕМОГИ!

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Селищний голова                                                                                   Галина ЦИБУЛЬСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.