A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ

Дата: 25.07.2022 16:07
Кількість переглядів: 213

                   П  А  М ‘ Я Т  К  А

щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі

для гуманітарних потреб та для військових

   З метою профілактики харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій звертаємо увагу на основні рекомендації для роботи гуманітарних штабів із збору продуктів харчування.

Дотримання таких простих правил може врятувати цивільне населення та військових від отруєнь  недоброякісними  продуктами  харчування:

*Залучати до роботи(збору, завантаження та розвантаження,транспортування харчових продуктів)  лише здорових осіб (без підвищеної температури, кашлю,  нежитю, печії очей, сльозотечі,  без ознак діареї та висипань на шкірі). Обов’язково дотримуватися гігієни рук та відсторонення від роботи осіб, які мають ознаки кишкових інфекцій.

*Сировину та готові харчові продукти приймати, зберігати, транспортувати максимально порізно! Забезпечуйте  відповідні умови зберігання харчових продуктів, за відсутності холодильника доцільно обладнати  склад для зберігання продуктів за межами приміщення, на вулиці.

*Перед використанням продуктів харчування оцінюйте цілісність та герметичність пакування та терміни придатності їх використання.

*При фасуванні продукції безпосередньо волонтерами бажано перевірити термін придатності та умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти  за терміном можливого використання та продумати меню наперед.

*При отриманні сировини(м'ясо, риба тощо), з метою зменшення ризику, піддавати її максимально можливій термічній обробці. Переконайтеся, що м'ясо або риба повністю просмажені, проварені або протушені.

*Особливу увагу приділіть прийому продукції, яка швидко псується. Якщо такі продукти наявні, то важливо перевіряти їх на органолептичні показники якості - їх вигляд, запах та смак.

*Дотримуйтесь гігієнічних вимог та технології приготування їжі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.