A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

На Вінниччині намолочено майже 400 тис. тонн зерна ранньої групи зернових, а липневі дощі покращили прогнози урожаю для озимої пшениці, сої, кукурудзи, соняшнику картоплі, та цукрових буряків, - Сергій Борзов

Дата: 25.07.2022 08:17
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов прокоментував хід жнивної компанії на Вінниччині.  

«Жнива-2022 для Вінниччини особливіМи мусимо забезпечити продовольчу безпеку України. В умовах, коли росія викрадає українське зерно, палить пшеничні поля і нищить зібраний урожай на складах – кожен зібраний і збережений центнер зернових, кожне засіяне поле набувають особливого значення», - зазначив Сергій Борзов.

За словами очільника області, люди та спецтехніка працюють і під час комендантської години, необхідний дозвіл можна отримати в районних військових адміністраціях.

На ранок 22 липня за всіма категоріями господарств області намолочено 390 тис. тонн зерна ранньої групи зернових та зернобобових.

Обмолочено 103 тис. га - 24% площ.

Середня урожайність - на рівні 38 ц/га (на 15,1 ц/га менше минулорічної).

 Зокрема, озимого ячменю зібрали на 70% площ, намолотили  83 тис. тонн при середній урожайності – 39,1 ц/га ( в 2021 році - 50,8 ц/га), ярого ячменю – на 35% площ, намолочено – 85 тис. тонн при урожайності – 32,1 ц/га (в 2021 році – 43,4 ц/га), озимої пшениці зібрано на 18% площ, намолочено 210 тис. тонн при середній урожайності 41,1 ц/га ( в 2021 році – 55,9 ц/га), ярої пшениці – на 7% площ, намолочено – 5 тис. тонн при урожайності – 40,8 ц/га, ( в 2021 році – 50,1 ц/га). Горох обмолотили на половині площ. Урожайність – 25,6 ц/га (на 6,3 ц/га менше минулорічної). На третині площ зібрали озимий ріпак при середній урожайності 28,5 ц/га (на 4,8 ц/га менше, ніж торік).

«Чекають аграрії на вищу урожайність пізніх культур. Адже у другій декаді липня на більшості території Вінницької області випали рясні дощі. Опади суттєво змінили рівень вологозабезпеченості під ярими культурами, які на кінець першої декади знаходились в зоні ризиків формування врожаю. Особливо позитивне значення це мало для посівів сої, кукурудзи, соняшнику картоплі, цукрових буряків. На пізньостиглих посівах озимої пшениці усунена загроза запалу», - зауважив Сергій Борзов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних