A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Оперативна інформація про стан справ в громаді станом на 6 липня 2022 року

Дата: 06.07.2022 13:12
Кількість переглядів: 1047

Фото без опису

Шановні жителі територіальної громади та внутрішньо переміщені особи!

На даний час в населених пунктах нашої громади досить гостро постала проблема споживання питної води. Її використовують громадяни, нажаль, не за призначенням! Враховуючи несприятливі погодні умови, довготривалу відсутність опадів, спеку, обміліли колодязі, джерела, що ускладнило забезпечення жителів наших населених пунктів водопостачанням. І ця проблема стала характерною протягом останніх років по всій державі! Саме тому в засобах масової інформації ведеться широка роз’яснювальна робота щодо необхідності економії водних ресурсів. Ми маємо бути готовими до того, що перебуваємо у тому періоді часу, який вимагає від нас переосмислення питання поводження з водою в умовах зростаючого зневоднення територій!

Разом з тим ми спостерігаємо, як по окремих обійстях жителів нашої громади систематично і довготривало проводиться автоматичний полив городів, газонів, клумб, за який не здійснюється оплата, не встановлено лічильника обліку води. Не за горами той час, що ми отримуватимемо питну воду по певних годинах!

Тому з 11 липня 2022 року в населених пунктах Мурованокуриловецької селищної територіальної громади ЗАБОРОНЕНО поливати грядки водою з системи централізованого водопостачання! Мова йде про полив газонів, парників, городів, садів та присадибних ділянок. Саме з моєї ініціативи таке рішення прийнято на засіданні виконавчого комітету селищної ради 6 липня 2022 року, де зазначається, що це є нераціональним використанням питної води. Як наслідок — виснажуються джерела питного водопостачання. Звертаємось з проханням до всіх споживачів питної води із системи централізованого водопостачання встановити лічильники споживання води!

В разі виявлення факту використання питної води з системи централізованого водопостачання громади для  зрошування (поливу)  газонів, парників, городів, садів та присадибних ділянок  споживач СПЛАЧУЄ витрату води за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості руху води в ній 2,0 м/сек та дією її повним перерізом протягом 24 годин за добу. І роботу по виявленню таких порушників ми активізуємо по всіх населених пунктах!

В громаді розпочалися жнива. Урожайність в порівнянні з попереднім роком, згідно прогнозних показників, складе близько 50%!

Хочу внести роз’яснення, що кошти від міжнародних фондів в громаду не поступають, вони спрямовуються для потреб Збройних Сил України та вирішення актуальних проблем окупованих територій.

За 6 міс. поточного року селищний бюджет виконано на 101%. Навіть при таких незначних доходах ми значну частину коштів першочергово спрямовуємо на національну безпеку і оборону та на здійснення заходів правового режиму воєнного стану, надання гуманітарної допомоги як внутрішньо переміщеним особам так і Збройним Силам України. Для прикладу, вчора на засіданні виконавчого комітету  селищної ради я внесла пропозицію, яку одноголосно підтримали члени виконавчого комітету, про виділення з селищного бюджету коштів в сумі 300 тис. грн., які планувалось спрямувати на соціально-економічний розвиток громади, а це питання благоустрою, ремонту закладів соціальної сфери та ін.,  на придбання продуктових наборів для внутрішньо переміщених осіб, які прибули в нашу громаду, та багатодітних сімей.

На даний час Центром надання гуманітарної допомоги селищної ради завершено роботи по забезпеченню гуманітарною допомогою внутрішньо переміщених осіб, всі гуманітарні вантажі роздано. Ми продовжимо роботи по залученню спонсорів, щоб поповнювати запаси, особливо продуктами харчування.

Запрошую всіх жителів територіальної громади 7 липня ц.р. в комунальний заклад “Мурованокуриловецький Центр культури та дозвілля” на проведення заходів до свята Івана Купала, буде організовано продаж лотерейних квитків, зібрані кошти від продажу яких в повному обсязі буде перераховано Збройним Силам України. Тому звертаюсь до всіх з проханням придбати в відділі культури, молоді та туризму селищної ради лотерейні квитки! Підтримаємо Збройні Сили України разом!

Бажаю всім нам здоров'я та витримки!

Тримаймося!

Разом - ми сила: гуртуємось та допомагаємо один одному!

 

   

Селищний голова                                                                      Галина ЦИБУЛЬСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних