МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

З 3 по 12 червня відбудеться IX Чілдрен Кінофест для глядачів з України та Республіки Польща

Дата: 31.05.2022 09:52
Кількість переглядів: 224

Фото без опису

Фільми-фіналісти Конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми, будуть доступні для перегляду в усьому світі.

Чілдрен Кінофест –щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який 9 років поспіль безкоштовно знайомить молоду українську аудиторію як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. Фільм, який стане переможцем цьогорічного Чілдрен Кінофесту, як і завжди, обере аудиторія – після перегляду стрічок конкурсної програми глядачам буде запропоновано оцінити свої враження. 

Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів. Усі покази – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті. 

У 2022 році для безпечності та гнучкості перегляду фестиваль проходитиме в онлайн-форматі з 3 до 12 червня. Переглянути фільми можна буде на сайті online.childrenkinofest.com на території України, а також Республіки Польща, яка прийняла найбільше тимчасово переміщених українців. Переможця фестивалю визначать глядацьким голосуванням.

«Воєнні обмеження не дають змоги провести фестиваль так, як ми звикли – у понад 20 містах України, з повними залами на тисячі та сотні маленьких глядачів. Але це не тільки виклики, а й неймовірні можливості – Совеня Чарлі та Чілдрен Кінофест цього року можуть завітати у кожен український дім», – коментують перенесення фестивалю в онлайн-формат організатори. 

Як зареєструватися на перегляди - за посиланням:

https://www.facebook.com/childrenkinofest/posts/pfbid0NAFseaWAUJfe6buswMxxNLPkgZsBowbEpLRcdyFpMoH1FFqbyeiHCG54rbYLqUV4l

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ: https://childrenkinofest.com/ua/program.htm

До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою Чілдрен Кінофесту на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Поза конкурсом юні глядачі продовжать знайомитися з історією кінематографу: у попередні роки ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно – Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, Лотти Райнігер, Жоржа Мельєса та братів Люм’єр.

Відкриється Чідрен Кінофест французькою анімацією «Принцеса драконів». Головна героїня — дівчинка, яка зростала у родині драконів. Коли вона опиняється у світі людей, він видається їй абсолютно новим та незвичним. Фільм-відкриття буде доступний для перегляду упродовж перших трьох днів фестивалю — з 3 до 5 червня.

Україну в конкурсній програмі Чілдрен Кінофесту представляє пригодницьке фентезі «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке». Знятий за мотивами казки Сашка Лірника, фільм змальовує пригоди козака, який намагається вибратися з пекла. Картина відзначена Призом глядацьких симпатій Національної премії «Золота Дзиґа», а сценарій — Премією імені Лесі Українки.

Із дитячого конкурсу Берлінале до програми Чілдрен Кінофесту потрапила ще одна стрічка в жанрі фентезі — «Неллі Рапп — мисливиця на монстрів» (Швеція). Картина занурить юних глядачів і глядачок у захопливі пригоди головної героїні в маєтку, повному чудовиськ.

Про подорож у часі й порятунок світу від екологічної катастрофи розповість фантастичний фільм «Місія Нови». На найбільшому міжнародному кінофестивалі для дітей Cinekid (Нідерланди) ця стрічка стала справжнім хітом, здобувши перемогу в чотирьох номінаціях.

Головний герой аргентинської драми «Дельфін» — хлопчик, який допомагає своєму батькові зводити кінці з кінцями. Водночас, він долає перешкоди на шляху до своєї мрії — потрапити в дитячий оркестр.

Також у програму увійшли комедії: австрійсько-німецька стрічка «Францові історії» та «Мій тато — сосиска» спільного виробництва Бельгії, Нідерландів і Німеччини.

Поза конкурсом юні глядачі та глядачки ознайомляться з класикою анімації — Чілдрен Кінофест покаже спеціальну добірку епізодів «Крота» до 65-річчя знаменитого чеського мультсеріалу.

За традицією на фестивалі продемонструють і минулорічного переможця — пригодницьку стрічку «Полі» спільного виробництва Франції та Бельгії. Картина розповідає про пригоди двох друзів — дівчинки та поні, якого вона звільняє від життя в неволі.

У рамках Чілдрен Кінофесту вшосте відбудеться Конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми: https://childrenkinofest.com/ua/contest/kids-contest.htm

За традицією, переможців визначать журі українських кінематографістів - акторка театру та кіно Оксана Черкашина, режисер і сценарист Антоніо Лукіч, режисерка та сценаристка Катерина Горностай: https://childrenkinofest.com/ua/contest/zhuri-2022.htm

Список фіналістів — тут.

ПОЧЕСНИЙ ПОСОЛ ФЕСТИВАЛЮ у 2022 роціакторка театру ікіно, заслужена актриса України, культурна діячка– Ірма Вітовськаhttps://childrenkinofest.com/ua/about/ambassador

Щороку фестиваль підтримує Посол, який популяризує ідеї якісного сімейного дозвілля і культурного розвитку дітей та підлітків в Україні. Послами фестивалю у різні роки були співаки Фагот, Джамала, Дмитро Шуров, актор і кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв, письменниця Катерина Бабкіна та правозахисниця і письменниця Лариса Денисенко, фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, співачка Христина Соловій.

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ФЕСТИВАЛЬ:

Сайт фестивалюwww.childrenkinofest.com

ФБ-сторінка фестивалю: https://www.facebook.com/childrenkinofest/

Інстаграм фестивалю: https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/childrenkinofest/

Візуальні матеріали фестивалю (постери, кадри з фільмів): https://childrenkinofest.com/ua/press/press-materials

Чілдрен Кінофест проводиться за підтримки House of Europe.

Фестиваль дякує за допомогу Goethe-Institut і Австрійському культурному форуму в Києві.

Медіапартнери: Kinofilms.uaKinowar.comНова українська школаТеленеделяМіжнародний кінофестиваль Kino Dzieci.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних