A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Благодійна спілка “НАДІЯ” та волонтери допомагають Мурованокуриловеччині та її захисникам на фронті

Дата: 30.05.2022 15:00
Кількість переглядів: 272

Як швидко плине час... Здається зовсім недавно в нашому селищі була створена Благодійна спілка "Надія", а минуло з тих пір вже 23 роки. Це єдина в громадська організація, яка має державну реєстрацію та результативну діяльність. Унікальність спілки в тому, що вона дотримується прозорості, незалежності, намагається отримати найвищий результат від вкладених зусиль, спрямованих на досягнення мети.

В період війни, коли в Мурованих Курилівцях знайшли прихисток переселенці з зони бойових дій, виникла потреба в медикаментах, засобах гігієни, дитячому харчуванні, одягу, предметах домашнього вжитку. Наші земляки, які проживають в різних країнах, запропонували свою гуманітарну допомогу. Всі вони мали одну умову, надати документи існуючої в громаді організації, на адресу якої вони можуть адресно надіслати допомогу. І тут спрацювала історія і конкретні, результативні справи Благодійної спілки "Надія". Наша багаторічна співпраця з лікарнями та будинками для людей похилого віку Королівства Нідерланди зіграла важливу роль в зборі досить потрібних в даний час медичних засобів реабілітації, догляду за важко хворими та постраждалими від воєнних дій. На прохання правління спілки в Нідерландах було зібрано та доставлено в Муровані Курилівці  2 величезних трака  з вантажем. Відповідальною за збір, навантаження та логістику була наша землячка Оксана Кадук, яка вже понад 22 роки проживає та працює у сфері освіти Нідерландів.

Минулого тижня на славу попрацювали волонтери та переселенці, розвантажуючи неоціненну допомогу. Медичні ліжка з пультовим управлінням, подушки, матраци,  інвалідні візки, милиці, ходунки, стільці- туалети, памперси, постільна білизна, перев'язувальні матеріали, одяг, взуття - і це ще не весь перелік доставленого.

У всіх тепер виникає запитання: як буде розподілятися і  використовуватись ця гуманітарна допомога. Звичайно, основна частина засобів буде надана постраждалим військовослужбовцям. Ми вже маємо домовленості з Вінницькими лікарнями та реабілітаційними центрами, де лікуються та реабілітуються наші захисники.

Також забезпечимо інвалідними візками та засобами догляду в першу чергу членів спілки "Надія", які щомісяця сплачують членські внески. Щомісячний внесок становить 10 грн. Наша спілка працює за принципом страхової медицини. Ти сплачуєш внески, а коли захворів, спілка надає тобі послугу безкоштовно. А якщо не хворієш, то своїми внесками допомагаєш іншим у важку хвилину. Тому членам спілки потрібні речі видаються в користування безкоштовно.

Не члени спілки за користування інвалідними візком, ліжком, ходунками, за рішенням правління, вносить  трирічний благодійний внесок на рахунок спілки.

До нас дуже часто звертаються інваліди першої групи або їхні родичі з відповідними документами і просто вимагають забезпечити їх візком, ходунками чи ліжком, бо їм роками нічого не дають. Нам же потрібен єдиний документ - членський квиток. А розмови про те, що Ви не знали про існування спілки чи колись сплачували внески  не відповідають дійсності. За 23 роки діяльності спілки всі бачили її результати. Це матеріально-технічне забезпечення лікарні, створення денного стаціонару, обладнання внутрішніх вбиралень та душових у відділеннях лікарні та центрі сімейної медицини, стажування медперсоналу в Нідерландах.

Перев'язувальні матеріали, медикаменти, засоби гігієни та засоби пересування отримали поранені з нашої громади Олександр Цимбалюк та Іван Ванденко з Наддністрянського.

Вчора благодійна спілка з Нідерландів отримали 130 турнікетів та 100 бандажів, частину з яких вже передали нашим захисникам на передову. Також з Нідерландів для наших воїнів було передано дрон.

Члени правління постійно проводили роз'яснювальну роботу про те, що сплачуючи щомісячний внесок ви накопичуєте кошти, які будуть використані вами у випадку хвороби. Кошти незначні, але в скрутну хвилину тобі допоможуть. Тому, в даний час ми більше забезпечуємо членів спілки "Надія". 

 

У важкий для України час, коли українці боронять свою землю від російських загарбників, весь прогресивний світ підтримує волю нашого народу не скоритися, відстояти свою незалежність та прагнення жити в цивілізованому суспільстві. Першими на допомогу рідній Україні та своєму селищу відгукнулись мурованокурилівчани, які живуть і працюють за кордоном. Першими були Надія Сивун-Маловічко з родиною, Олександр Суткевич з синами, Анна Павловська, Леонід Козак. В США наша землячка Олена Невінська фінансувала придбання військової амуніції для захисників на фронті. Великий вантаж гуманітарної допомоги зібрали подружжя Тетяни Ніколовоі та Леоніда Будуса в Іспанії.

Тарас Кадук з дружиною Іриною організували збір дитячого одягу та речей в Лондонській школі для дітей України. А їхні донечки Поліна (10 років) та Ніна ( 6 років) у своїй школі зібрали 15000 грн. на підтримку постраждалих у війні українців, які переслали на рахунок Благодійної спілки «Надія». Тарас з Іриною також поповнили рахунок спілки на 15.000 грн. Ці кошти будуть використані на підтримку людей, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Щира подяка та повага нашим землякам за велику і потрібну підтримку у важкий для країни час. Ви не лише допомогли нам матеріально, ви прислали нам тепло і щирість своїх сердець, віру в Перемогу і непереможність українського народу!

 

Хочу повідомити про людей невидимого фронту, тих, хто в перші дні війни швидко зреагували на ситуацію і почали допомагати облаштовувати побут і зарчування тероборони, забезпечувати воїнів термобілизною, медикаментами, термосами і всім необхідним. В першу чергу це були підприємці селища: Жанна Вакуляк, Олександр Свиріпа, Світлана та Микола  Чемериські, Маргарита Ліщенюк, Антоніна Маркова, Когутюк,Людмила  Дюг, Михайло Говалєшко, Віталій  Шумило, Людмила Файден.

Свої грошові збереження надіслали мої колишні учениці Анна Павловська з Німеччини та Надія Сивун з Польщі. Мій знайомий фермер з Канади Бері Пеннер прислав $1000.

Небайдужі жителі нашого селища в перші ж дні жертвували свої пенсійні заощадження. В результаті було зібрано 69120 грн.

Ці кошти витрачались дуже швидко, потреби зростали з кожним днем. Ми закупляли медикаменти, термобілизну, шкарпетки, все необхідне для захисників України. Витрачено на сьогодні 47975 грн.

Крім того, наші земляки, які працюють за кордоном, Олександр Суткевич та Леонід Козак надіслали 2 вантажі гуманітарної допомоги з Польщі та Іспанії. Для  отримання цих вантажів необхідно було оформити документи та організувати транспорт для перевантаження на кордоні. Тут своє плече підставили сім‘і Віталія і Тетяни Долі, Віктора Фірманюка, Олександра Кирилюка.

Доставка вантажу, оплата пального, розвантаження та сортування - це велика робота. І я дякую всім тим, хто, не рахуючись з часом доби, безвідмовно йшов і допомагав. Особливі слова вдячності і поваги заслуговує Ірина Фірманюк! Її невидима, але грандіозна робота не має  меж. Сотні людей і військовослужбовців отримали життєво необхідну допомогу від неї. Захоплююсь активністю і раціональністю Ірини. Це просто знахідка для нашої громади! 

На сьогодні залишок зібраної готівки складає 22145 грн.

Ми  отримали великий вантаж гуманітарної допомоги, організований Анною Павловською з Німеччини. Свій власний транспорт надали Олександр Кирилюк та Вадим Олійник. Для перевантаження вантажу виїхали волонтери: Юрій Сідак, Богдан Павлов, Роман Цикалюк.

Все, що отримуємо, віддаємо переселенцям та найбільш незабезпеченим мешканцям нашої громади, особливо сім‘ям з дітьми. Маємо якісне дитяче харчування, без лактоз не молоко, овочеві та фруктові пюре, різні каші, соки. Даємо все особисто, в руки і лише за потребою. Розподіляємо все економно, проводимо бесіди з людьми, залучаємо переселенців до допомоги в сортуванні отриманої допомоги. 

Мені хочеться подякувати всім, обійняти і заспокоїти кожного. Ми - дружні, витривалі, порядні, свободолюбиві, цивілізовані люди, завжди готові допомогти тим, кому найважче. Залишаймося такими!

Хочеться добре слово сказати про священника Української православної церкви київського патріархату о.Сергія Орловського, який неодноразово їздив у гарячі точки провідати наших воінів, забезпечити їх продуктами харчування та предметами першої необхідності, доставляв з кордону гуманітарну допомогу, допомагав власним транспортом евакуювати дітей та жінок в західну Україну. Велика подяка нашому незмінному волонтеру Сергію Дзюбаку, який постійно доставляє вантажі нашим захисникам на сході країни.

Варто сказати і про голландських спонсорів Благодійної спілки «Надія», подружжя Мар’і і Тайє Якобі, які в перші дні війни запропонували житло і роботу сім‘ям з дітьми з Мурованих Куриловець та переселенців. 3 сім‘і з дітьми та онуками були гостинно прийняті в Голландії. Їм надали чудові умови проживання в окремих будинках, забезпечили продуктами, одягом, іграшками і за голландським звичаєм велосипедами. Голландська школа тепло зустріла наших школярів і створила всі умови для їх успішного навчання.

Війна закінчиться, і ми будемо згадувати всіх тих, хто працював, не шкодуючи сил і часу, щоб наблизити Перемогу, хто прихистив і обігрів душевним теплом наших переселенців.

Разом - ми сила! Все буде Україна! 

Наталя Камінська,

голова правління благодійної спілки НАДІЯ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.