A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Оперативна інформація про стан справ в громаді станом на 23 травня 2022 року

Дата: 23.05.2022 10:57
Кількість переглядів: 606

Фото без опису

Шановні жителі територіальної громади та внутрішньо переміщені особи!

Свою інформацію розпочну з сумної звістки – загинув в бою на Донеччині ще один наш земляк, 20-річний житель села Попелюхи Максим Лисак, якого в останню путь наша громада провела в суботу.  

Максим - з простої сільської родини, був єдиним сином в сім’ї. В серпні 2021 року підписав контракт для проходження служби в Збройних Силах України. Служив в одній з військових частин Вінниччини.

Серце крається болем! Плакали всі присутні! Максим віддав своє молоде життя за рідну Україну, за свій народ, він виконував свій громадянський та військовий обов’язок. Він був мужнім воїном, патріотом нового покоління, що гартувалося в боях.

Немає таких слів, які б зараз могли заспокоїти згорьовану родину загиблого!   

Уся Мурованокуриловецька селищна територіальна громада схиляє голови в глибокій скорботі. Приносимо співчуття батькам та рідним, розділяємо ваш біль втрати. Низький уклін нашому воїну-захиснику.

Спочивай з миром, Воїне, ми перед тобою у довічному боргу!

Наша громада вже втратила 4-х своїх славних синів! Герої не вмирають…вони просто йдуть в небо янголами…і навічно залишаються в нашій пам’яті...

 

Мене глибоко обурив коментар в соціальних мережах жительки нашої громади Світлани, яка безпідставно звинувачує керівництво нашої громади в тому, що …в територіальних громадах організовують централізований збір гуманітарної допомоги і відправляють його на фронт, а в нашій громаді – все собі!”. Звертаюсь з пропозицією до п. Світлани особисто відвідати наш Центр гуманітарної допомоги, де за моїм дорученням вас ознайомлять з роботою Центру, долучать до розвантажування та сортування гуманітарних вантажів, формування та фасування продуктових наборів та видачі їх внутрішньо переміщеним особам! Докладіть своїх зусиль для плетіння маскувальної сітки, надайте допомогу продуктами харчування, а не викладайте письмово свої “філософські роздуми” щодо патріотизму і альтруїзму! Це стосується і ще однієї “активістки пані Олени! Як бачите, ми самі зсередини починаємо розхитувати човен, а наш ворог тільки цього і чекає!

Три дні поспіль ми відправляємо гуманітарний вантаж для потреб Збройних Сил України, а це картопля, тушковане м'ясо, засоби гігієни, одяг, маскувальна сітка та ін. Ми налагодили тісну співпрацю з волонтерами в цьому питанні. І я дякую всім і кожному за надану допомогу, за вашу небайдужість, людяність і активну громадянську позицію!

 Продовжуються будівельні роботи КП “Мурованокуриловецький водоканал” з оновлення кругового перехрестя та будівництва нового паркану в смт Муровані Курилівці за рахунок благодійних коштів наших аграріїв, депутата обласної Ради Анатолія Крижанівського та інших.

Від імені жителів сіл Бахтин та Дерешова висловлюю вдячність приватному перевізнику Борису Волкотрубу за відкриття автобусного маршруту Муровані Курилівці – Бахтин!

Також повідомляю, що жителі нашої громади мають можливість кожного дня доїхати з Бахтина до Вінниці через Гулі о 6.20 год; з Бахтина до Мурованих Курилівців – об 11.45 год та 15.00 год. Щосуботи курсуватиме автобус Бахтин – Муровані Курилівці (ринок Наш край) о 7.00 год. В зворотньому напрямку автобус курсуватиме о 9.00 год до електромереж, а о 10.00 год – до Бахтина та Дерешови. Проблемним залишається питання відкриття вищезазначених рейсів в вечірній період.

Крім того, у нас залишається невирішеною проблема необхідності відкриття автобусних маршрутів з сіл Жван, Наддністрянське до Мурованих Курилівців.

Розумію обурення та незадоволення громадян щодо нестачі пального на АЗС. Проте це загальнодержавна проблема, на яку я, як селищний голова, не маю впливу. Пальним у першу чергу будуть забезпечені військові, представники МНС, поліції, швидкої допомоги. Для цих категорій оператори тримають недоторканний запас. Найбільш шокові та складні березень і початок квітня Україна змогла пройти завдяки Кременчуцькому НПЗ, який лишався єдиним працюючим нафтопереробним заводом у країні.

Проте через ракетні обстріли росіян Кременчуцький НПЗ зупинив роботу і найближчим часом на його відновлення розраховувати не варто. Постачання пального вже почалося з Польщі, Литви, Угорщини, Румунії, Німеччини, США, Нідерландів та Бельгії. Сподіваємось, ситуація покращиться найближчим часом, проте не все так просто і легко!

Переконана: ПЕРЕМОГА за нами!

Слава Україні!

 

Селищний голова                                                                      Галина ЦИБУЛЬСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних