МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

День пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2022 11:43
Кількість переглядів: 197

Фото без опису
 
 
 

 

 

Вже восьмий рік поспіль Україна вшановує пам'ять тих, хто помер в Другу світову війну, разом з США та Європою - 8 травня. Це важливий для кожної людини день, який відрізняється сильним символізмом. Пам'ять - означає, що ми пам'ятаємо тих, хто поклав своє життя в період від 1939 до 1945 року. Примирення - символ того, що всі країни повинні об'єднатися разом.

На жаль, 24 лютого 2022 року на територію України знову прийшла війна. Ми всі віримо, що скоро будемо святкувати перемогу над окупантами!

У неділю, 8 травня, разом з усім мирним світом наша громада молилася за воїнів, які захищали та захищають Україну від ворогів. В цей день в смт Муровані Курилівці та на території 19-ти старостинських округів відбулись мітинги-реквієми, до пам’ятних знаків та меморіалів жителями територіальної громади було покладено квіти.

Виступаючи перед присутніми, селищний голова Галина ЦИБУЛЬСЬКА сказала: "Восьмий рік поспіль 8 травня ми разом з усією Європою вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв Другої війни, адже для нас ці дні є символом не тріумфу переможців над переможеними, а нагадуванням про страшну катастрофу усього світу.

Друга світова війна, у якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, з яких понад 8 мільйонів – українці, стала найбільш кривавою та жорсткою в історії людства. Оскільки спільна перемога над нацизмом далась дуже високою ціною, у день капітуляції Німеччини у всіх країнах антигітлерівської коаліції влаштовують перш за все пам’ятні та жалобні заходи, а не демонстрацію своєї військової міці, як це робить путінська росія, що нині стала сучасним агресором та наслідувачем Гітлера.

На увагу у цей день заслуговують не лише солдати, а й військовополонені, остарбайтери, підпільники, діти війни та цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через їхні міста і села.

Європейська модель пам'яті має гасло "Ніколи знову", однак саме зараз, через 77 років після завершення Другої світової війни, Україна знову стала ареною жорстоких та запеклих боїв за незалежність та територіальну цілісність, на яку посягнула путінська Росія. Явище, яке уже отримало назву "рашизм", загрожує нині безпеці та миру усієї Європи, підтримку якої ми сьогодні відчуваємо.

У 1939-1945 роках нашими ворогами були нацисти, а сьогодні це рашисти - російська версія фашизму. Тому традиційне гасло цих пам'ятних днів "Пам'ятаємо - перемагаємо!" цього року на державному рівні дещо видозмінене і звучить так: "Перемогли нацистів - переможемо і рашистів".

Впевнена, що перемога у цій кривавій боротьбі обов'язково за нами, адже ми боронимо свою, Богом дану землю та своє право вільно обирати майбутнє!

Слава Україні! Смерть ворогам!"

 

 

Тетяна Покалюк,
начальник відділу організаційної роботи
та зв'язків з засобами масової інформації
апарату селищної ради
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних