A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Оперативна інформація про ситуацію в селищній територіальній громаді станом на 12 квітня 2022 року

Дата: 12.04.2022 15:18
Кількість переглядів: 582

Фото без опису

Шановні жителі територіальної громади та внутрішньо переміщені особи!

У цей важкий для нашої країни час, коли російський агресор війною пішов на  Україну, коли бомблять і палають наші міста і села, гинуть мирні люди, коли ворог будь-якою ціною рветься заволодіти нашою державою, знищити наші міста та нас, як націю, коли наші  Збройні Сили, Національна гвардія, бійці територіальної оборони героїчно і доблесно у кривавому бою обороняють нас, ми всі разом у єдиному пориві стали на захист Батьківщини. Кожен з нас у міру своїх можливостей – хто фінансово, матеріально, а хто морально, духовно – прагне допомогти, підтримати нашу армію, наших захисників у їхньому ратному труді.

Вже в перший день  оголошеної росією, її диктатором війни проти України нами було створено оперативний штаб, а наступного дня мною, як керівником штабу, було зібрано керівників фермерських господарств нашої громади, приватних підприємців, фізичних осіб, до яких я звернулася з проханням надати фінансову допомогу в умовах введеного в країні воєнного стану. І вони, і пересічні жителі нашої територіальної громади  негайно відгукнулися на моє прохання, що дало змогу вчасно реагувати на всі ті виклики, що постали в цей нелегкий і найважчий час. Велику вдячність від нашої територіальної громади заслуговують бійці роти охорони та мисливці, добровольці, які створили блокпости і своєчасно взяли під цілодобову охорону всі об’єкти інфраструктури, території сільських населених пунктів. Вдячна військовозобов’язаним, які в призначені терміни з’явилися і сьогодні приходять до військкомату, щоб виконати свій громадянський, військовий, патріотичний обов’язок, медикам, співробітникам  сектору поліцейської діяльності, відділів та управлінь селищної ради, на які покладено відповідні обов’язки.

Надходить величезна підтримка від людей, жителів нашої територіальної громади, і це радує, вселяє надію і віру кожного в те, що держава наша вистоїть у цій кровопролитній і нелегкій боротьбі.

Повірте: влада центральна і місцева роблять все необхідне для того, щоб у цих непростих умовах вирішувалися найважливіші нагальні питання. В нашій громаді налагоджено систематичне постачання продуктів харчування, хлібобулочних виробів, ліків, ми маємо  безперебійне постачання води, електроенергії, здійснюється вивіз сміття, проводяться заходи по благоустрою населених пунктів. На цей час всі ті, хто несе варту, оберігаючи наше  мирне населення, забезпечені продуктами харчування, засобами захисту тощо.  Ми готові  також допомагати і вже допомагаємо тим мешканцям, нашим українцям, внутрішньо переміщеним особам,  які змушені все своє нажите покинути в зоні бойових дій і шукати прихисток у нашій громаді. Їх ми приймаємо і будемо приймати, надавати житло і допомагати обжитися на новому місці.

Значна частина наданої жителями громади допомоги відправлялася в зону ведення бойових  дій. Це різноманітні продукти харчування, одяг, вода, миючі засоби, ліки тощо. Збір та відправка гуманітарної допомоги триватиме й надалі. Тому вдячна за допомогу волонтерам, помічникам і друзям, нашим землякам з-за кордону, всім, хто долучився до великої святої справи – захисту Батьківщини від кровожерного російського ворога.  Ви люди величезної мужності і величезної душі! Все, що від мене залежить, я, як головна посадова особа, як керівник громади, роблю з чистою совістю та відкритою душею,  а оцінку моїй роботі в цей тяжкий для країни період зробить історія, але після перемоги над російським агресором!

Нагадую деяким жителям нашої громади: у нас ВІЙНА! І якщо в нашому селищі не стріляють і не підривають адміністративні споруди, не горять після бомбардування житлові будинки,   це не означає, що можна дозволити собі бути «патріотом», сидячи в теплій хаті на дивані, звинувачувати місцеву владу фразами на кшталт “що вони там роблять?”, вимагати від влади ще якоїсь додаткової інформації і продовжувати вимагати комфортного життя. Його не буде, поки ми не переможемо окупантів! Нам треба зібратися разом і налаштувати настрій: багато чого залежить від нас самих. Від кожного з нас. Кожен має щось робити на своєму місці. Знайдіть можливість стати корисними оточуючим людям та громаді, приєднайтесь до проведення заходів по благоустрою!  

Хотіла б висловити вдячність жителям вулиці Соборна в смт Муровані Курилівці Анатолію Добровольському, Євдокії Вознюк, Людмилі Пушкар, які впорядкували клумби біля своїх будинків, навели чистоту і порядок на прибудинкових територіях.

Хотіла б повідомити, що в нашій громаді розпочалася реєстрація внутрішньо переміщених осіб для отримання допомоги в розмірі 2220 грн на 1 особу (незалежно від віку) в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Для того, щоб взяти участь в цій програмі та отримати унікальний QR-код, мешканці Мурованокуриловецької селищної територіальної громади, які мають статус внутрішньо переміщеної особи і проживають в нашій громаді, мають звернутися в фінансове управління Мурованокуриловецької селищної ради з наступними документами:

1. довідки про підтвердження статусу внутрішньо переміщеної особи для всіх членів сім’ї, які бажають отримувати допомогу;

2. довідки про присвоєння ідентифікаційного коду;

3. паспорта або інших документів, що посвідчують особу.

Також необхідно мати з собою власний мобільний телефон.

Особам до 18 років для реєстрації в цій програмі не потрібно бути присутніми особисто, достатньо щоб прийшов повнолітній представник дитини з довідкою, що підтверджує статус ВПО цієї дитини.

На один QR код може надійти допомога не більше як трьом членам родини.

Довідки за тел. 2-12-98, 2-12-85.

Найближчим часом нами буде організовано роботу по наданню таких виїзних послуг по всіх 19-ти старостинських округах! 

Для всіх зараз важкі часи! Я знаю, що ми виживемо і станемо ще кращими і сильнішими, ніж були.  Ми не опускаємо рук, ми вистоїмо, ми переможемо! 

Все буде Україна – вільна, соборна і незалежна!

 

Селищний голова                                                          Галина ЦИБУЛЬСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних