A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Оперативна інформація про ситуацію в громаді станом на 11 квітня 2022 року

Дата: 11.04.2022 15:10
Кількість переглядів: 614

Фото без опису

Шановні жителі територіальної громади!

Дві останні доби в населених пунктах Мурованокуриловеччини пройшли спокійно. Жителі громади активно включились в заходи по благоустрою, наводили лад у своїх громадах, на своїх вулицях, дворах, засаджували грядки та городи, щоб зустріти Великодень в мирі, чистоті і порядку! Своїми буденними справами всі ми наближаємо ПЕРЕМОГУ – ті, хто ліпить вареники, млинці, заготовляє тушковані м’ясні продукти для наших військових, хто сіє хліб, садить городи, долучившись до ініціативи “Сади Перемоги”, щоб забезпечити сільськогосподарською продукцією не лише свою родину, а й поділитися з тими, хто втратив свою домівку, з внутрішньо переміщеними особами та жителями інших громад. Свою місію виконують на своїх робочих місцях лікарі, вчителі, а також волонтери, благодійники, працівники соціальної сфери, всі небайдужі громадяни. Особливі слова подяки заслуговують жителі нашої громади, які гостинно прийняли в свої приватні оселі сім’ї, котрі приїздять з територій, де відбуваються бойові дії.

Я висловлюю слова подяки жительці Мурованих Куриловець Надії Козачук та жителям будинків по вул. Соборна, 137- 141 за підтримання чистоти і порядку на вулиці та біля будинків.

Разом з тим, незважаючи на мої щоденні звернення про недопущення спалювання сухої трави та опалого листя, житель села Обухів Анатолій Нечитайло систематично ігнорує застереження, здійснює підпали, про що мене постійно повідомляють жителі старостинського округу! А жителі вулиці Соборна в смт Муровані Курилівці (поблизу КЗ позашкільної освіти “Мурованокуриловецький Будинок дитячої та юнацької творчості”) вщент заповнюють сміттєві баки відходами тваринного походження!

Звертаюсь до небайдужих жителів нашої громади долучитись до заходів по благоустрою, які проводитимуться о 09.00 год 12.04.2022 працівниками селищної ради по вулиці Героїв Майдану (на території автомобільної стоянки)!

Селищна рада оголошує пошук добровольців цивільного захисту!  Громадяни, які бажають брати участь в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в разі виникнення на території нашої громади, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, можуть долучатися до добровольчих формувань цивільного захисту, в обов’язки яких входитиме розбирати завали, рятувати людей, надавати допомогу постраждалим, розвантажувати гуманітарні вантажі. Для цього вам необхідно звернутися до старости за місцем проживання або до відділу цивільного захисту селищної ради за тел. 0979857282 (Кривов’язий Володимир Андрійович).

У перших пілотних громадах, в тому числі і нашій,  переселенці зможуть зареєструватись на виплату 2220 грн. Працівники відділу соціального захисту селищної ради сьогодні взяли участь в навчанні та отримали QR-коди на виплату для внутрішньо переміщених осіб, реєстрація яких розпочнеться 13.04.2022.

Через широкомасштабну агресію росії проти України мільйони людей зараз вимушено покинули свої домівки та перемістились в інші регіони України. Не дивлячись на те, що ми розширили можливості для того, щоб стати на облік як внутрішньо переміщена особа,  а ні технічних, ані людських ресурсів в громадах не вистачає на те, щоб швидко зареєструвати всіх переміщених. На жаль, поки не запрацювала онлайн реєстрація внутрішньо переміщених осіб та онлайн звернення за допомогою на проживання через Портал Дія. Тому Мінсоцполітики запропонувало, а Уряд ухвалив рішення, яким внесено зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Відповідно до цих змін термін звернення за отриманням допомоги на проживання з березня 2022 року продовжено. Якщо раніше було передбачено, що з березня допомогу на проживання отримають переселенці, які звернулись за її отриманням до 14 квітня, то тепер цей строк подовжено до 30 квітня 2022 року включно.

Повідомляю, що завтра ми отримаємо гуманітарну допомогу, яка передається нам небайдужими громадянами з сусідніх західних держав Румунії, Польщі та Німеччини, за що я їм щиро вдячна!

Дякую жителям громади за патріотизм, підтримку та розуміння!

Слава Україні!  

 

Селищний голова                                                                  Галина ЦИБУЛЬСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних