A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Оперативна інформація про ситуацію в громаді станом на 23 березня 2022 року

Дата: 23.03.2022 14:10
Кількість переглядів: 684

Фото без опису

Шановні жителі територіальної громади!

28 днів в нашій країні триває жорстока, кривава, руйнівна війна. І всі ми живемо в новій реальності – реальності війни. Окупант – російська федерація – знищує все. Солдати країни-агресорки вбивають, руйнують наші міста і села, калічать і вбивають наших дітей, загарбники знищують все на своєму шляху

Але Україна, всупереч всьому, стоїть – нескорена, непохитна і незламна. Скільки ж патріотизму і любові до рідного краю у нашого народу!

На сьогодні на території населених пунктів Мурованокуриловецької селищної територіальної громади проживає 1958 внутрішньо переміщених осіб, в т. ч. 659 дітей, з Київської області, міст Київ, Харків, Миколаїв та ін. Їх реєстрація триває, до якої залучені працівники селищної ради та військкомату. Ми розселили їх в приватному секторі.

Тікаючи від війни, люди брали найнеобхідніше, вони обмежені в коштах і комфорті. Наразі вони та їхні діти не мають сезонного одягу та взуття.

Тому я звертаюся до усіх: давайте поділимось, чим можемо!

За останні 3 дні в Центрі гуманітарної допомоги, створеного селищною радою, таку допомогу отримали понад 60 сімей.

На сьогодні сформовано додаткові першочергові потреби тимчасово переселених осіб з дітьми: необхідно верхній весняний та спортивний одяг, зручне взуття (без підборів), засоби гігієни (памперси різних розмірів), дитячі речі, взуття.

Хто бажає підтримати і допомогти, звертайтеся до комунального закладу "Мурованокуриловецький Центр культури та дозвілля", який знаходиться за адресою: смт Муровані Курилівці, вул Соборна,78, який нині розмістився у приміщенні колишнього районного Будинку культури “Жовтень”, з понеділка по суботу з 8:00 до 15:00 год. Контактна особа: координатор Центру – Веклюк Валентина Миколаївна, тел. 067-903-67-78. Або звертайтеся безпосередньо до мене!

Вчора я спільно з працівниками військкомату провели в останній путь нашого земляка з села Долиняни Назарова Вячеслава, прощання з яким відбулось в селі Іванів Хмільницького району. Серце країлось болем у кожного, хто був присутній на похоронах! Ми втрачаємо кращих синів нашого народу! Ми цього ніколи не пробачимо і не забудемо!

Шановні громадяни, наголошую, що спалювання сухої рослинності у військовий час буде прирівняне до диверсійної роботи! Лише за вчорашню добу наші вогнеборці тричі виїжджали на гасіння пожеж, в т.ч. біля кладовища смт Муровані Курилівці.

Люди, невже ви не розумієте, що виїжджаючи на ліквідацію таких пожеж, підрозділ ДСНС витрачає ресурси, зокрема пальне, які наразі необхідно берегти? Не створюйте додаткову напругу в нашій громаді, бережіть природу та власні життя від вогню! Дуже прошу, будьте відповідальними!

Особи, винні у виникненні пожеж, будуть притягнені до адміністративної відповідальності!

Сьогодні ми в тилу. І, розуміючи зону своєї відповідальності, Мурованокуриловецька громада продовжує заготовляти продовольство та доставляти його в необхідні точки. За минулий тиждень 2 тонни  продовольчого гуманітарного вантажу ми передали в м.Могилів-Подільський для його наступного відправлення для потреб Збройних Сил України. В загальному ми відправили понад  17 тонн!

За доставку гуманітарних та продовольчих вантажів в нашій громаді взялись волонтери та підприємці, які за власний кошт та власним транспортом безкоштовно доставляють їх до місць призначення, за що їм щира вдячність особисто від мене, як головної посадової особи в громаді, та всіх жителів!

Жителі нашої територіальної громади весь час складаються коштами, організовують збір продуктів харчування, одягу, тобто практично кожен мешканець намагається допомогти державі здолати ворога. Щира вдячність усім людям за розуміння ситуації і підтримку наших воїнів!

Я, селищний голова, в цілодобовому режимі працюю разом з правоохоронними органами, військкоматом, оперативним штабом. Про безпеку і правопорядок на всій території громади дбають працівники поліції.

В громаді на сьогодні відносно спокійно і ситуація контрольована. Усі служби, організації, які забезпечують поточну життєдіяльність громади, а також медичні заклади  працюють у штатному режимі. Працюють аптеки, магазини, банки, автозаправні станції та всі суб’єкти господарювання.

В громаді розпочато весняно-польові роботи із закриття вологи та внесення добрив.

Підтримуємо благоустрій територій. До робіт підключились і в старостинських округах.

Шановні жителі громади, все буде добре! Зберігайте спокій, довіряйте лише офіційним джерелам інформації, вебсайту селищної ради!

Разом ми сильні!

Україна переможе! 

Слава Україні!

 

Селищний голова                                                        Галина ЦИБУЛЬСЬКА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних