A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

В Україні сьогодні відзначають День єднання

Дата: 16.02.2022 11:49
Кількість переглядів: 258

Відповідно до указу Президента України Володимира Зеленського №53/2022 16 лютого оголошено в Україні Днем єднання. 

В цей день піднято Державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, виконано о 10:00 Державний Гімн України та проведено закордонними дипломатичними установам України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Крім цього, 15 лютого Кабінет Міністрів затвердив план заходів із відзначення Дня єднання.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що за ініціативи Президента України Володимира Зеленського виплати військовослужбовцям Збройних Сил України будуть підвищені на 30% з 1 березня 2022 року.

Крім того, до 20% від початку 2022 року зросте грошове забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії (з урахуванням вже прийнятого рішення про підвищення на 10% з 1 лютого). Це передбачено в плані заходів, який Уряд схвалив на виконання Указу Президента від 14 лютого 2022 р. №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства».

Серед іншого, план заходів передбачає створення єдиної інформаційної платформи стратегічної комунікації «UAразом» для забезпечення щоденного інформування населення про стан безпекової ситуації, прискорення процесу зі створення системи територіальної оборони, а також проведення у закордонних дипломатичних установах України зустрічі дипломатичних працівників та українських громад.

Також в межах Дня єднання пройде низка заходів, у тому числі і телемарафон. Всеукраїнський телевізійний марафон до Дня єднання вийде в ефір 16 лютого з 08:00 до 10:00 та з 19:00 до 22:00. У ньому візьмуть участь усі загальнонаціональні канали.

Окрім цього, серед заходів до Дня єднання в закладах освіти спільно з МОН та Інститутом національної пам’яті будуть проведені уроки, присвячені єднанню, 16 лютого і уроки з медіаграмотності — 17-18 лютого.

Серед заходів 16 лютого також пройде молебен за єднання в Софії Київській.

Також за підтримки Держкіно відбудуться покази в кінотеатрх та на телеканалах фільмів українського виробництва.

Міністерство закордонних справ проведе в столицях світу іміджеві заходи, спрямовані на популяризацію України, дипломатичні установи України будуть підсвічені кольорами державного прапору.

Буде також реалізовано проєкт «Книга для зміцнення національної єдності». У постійному режимі проходитимуть брифінги офіційних осіб та представників ЗСУ щодо ситуації на кордоні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.