МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Щодо реєстрації осіб з інвалідністю в електронному кабінеті особи при первинному взяті на облік в Централізований банк даних з проблем інвалідності

Дата: 26.01.2022 09:11
Кількість переглядів: 286

Фото без опису

Механізм безоплатного забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших осіб визначено Порядком забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року №321 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року №362) (далі – Порядок).

Порядком запроваджено ведення електронного документообігу, в тому числі електронне ведення особових справ осіб з інвалідністю в Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі – ЦБІ) та електронний кабінет особи з інвалідністю (далі – електронний кабінет особи).

У зв’язку з поширенням випадків, коли особи з інвалідністю необізнані щодо своїх прав на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (далі ТЗР) та запровадження електронного кабінету особи з інвалідністю в ЦБІ.

КЗ «Центр надання соціальних послуг Мурованокуриловецької селищної ради» інформує щодо:

 - осіб з інвалідністю про електронний кабінет особи з інвалідністю, в якому особа з інвалідністю, законний представник дитини з інвалідністю може для взяття на облік зареєструватися за посиланням https://ek-cbi.msp.gov.ua/ або на офіційному вебсайті Міністерства соціальної політики України шляхом переходу за посиланням «Електронний кабінет особи з інвалідністю» у розділі «Е–Сервіси», та подати скановані копії необхідних документів не виходячи з дому – зручно, швидко та безпечно.

- ознайомити осіб з інвалідністю, законних представників дітей з інвалідністю з інструкцією користувача електронного кабінету особи та навчальним відео за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/20999.html;

- інформувати осіб з інвалідністю про їх права на безкоштовне забезпечення ТЗР, можливості подачі документів через електронний кабінет особи. Зокрема, щоб ознайомитися з:

  • порядком дій щодо забезпечення ТЗР осіб з інвалідністю можна на офіційному вебсайті Міністерства соціальної політики України у розділі «Особам з інвалідністю», підрозділі «Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації», де розміщено інформаційні матеріали щодо реалізації механізму забезпечення ТЗР або за посиланням https://www.msp.gov.ua/content/zabezpechennya-tehnichnimi-ta-inshimi-zasobami-reabilitacii-specavtotransportom.html.
  • переліком підприємств, до яких особи можуть звернутися з питань забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за посиланням https://www.msp.gov.ua/content/zabezpechennya-tehnichnimi-ta-inshimi-zasobami-reabilitacii-specavtotransportom.html;
  • каталогом технічних та інших засобів реабілітації, якими такі підприємства забезпечують осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших осіб за посиланням https://www.ispf.gov.ua/diyalnist/zabezpechennya-tehnichnimi-zasobami-reabilitaciyi/diyi-pidpriyemstva-shchodo-zabezpechennya-okremih-kategorij-naselennya-tzr;
  • механізмом забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та отримання компенсації за посиланням https://www.ispf.gov.ua/diyalnist/zabezpechennya-tehnichnimi-zasobami-reabilitaciyi/zagalna-informaciya.
  • інформування про впроваджену Міністерством соціальної політики України разом з АТ „Укрзалізниця? функцію придбання пільгових залізничних квитків для осіб з інвалідністю на сайті https://booking.uz.gov.ua. Пояснити, що у разі, якщо особа з інвалідністю вже облікована в ЦБІ, але на сайті Укрзалізниці не може придбати квитки із-за відмови у підтверджені статусу – скоріш за все, в ЦБІ внесено некоректні дані документу, що надає право на пільги. Для уточнення причини відмови особі з інвалідністю необхідно звернутися до органу соціального захисту населення.

КЗ «Центр надання соціальних послуг Мурованокуриловецької селищної ради».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних