A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

УВАГА! В громаді заплановано проведення відлову безпритульних тварин!

Дата: 13.01.2022 11:26
Кількість переглядів: 352

Фото без опису

 

Шановні жителі громади!

Безпритульні тварини – одна з обов’язкових «візиток» будь-якого міста, селища чи села. Не винятком стала і наша громада. Кошлатих бродяг часто можна зустріти в центрі нашого  селища, біля лікарні, автовокзалу, будинку культури та поблизу магазинів.

Найчастіше проблема бездоглядних тварин виникає через низьку культуру окремих громадян. Перш ніж завести собі чотирилапого друга, кожен з нас повинен ознайомитися з правилами утримання собак, усвідомити, чи зможемо ми в існуючих умовах правильно утримувати цю тварину. Заводячи у себе вдома заради гри маленьке цуценя, ми повинні розуміти, що дуже скоро він виросте у велику собаку. Любителі тварин мають зрозуміти, яку відповідальність беруть на себе, щоб потім не створювати проблем іншим людям , викинувши собаку на вулицю.

Жорстоко викидаються, як правило, і позапланові безпородні цуценята та кошенята. Від домашніх вихованців позбавляються і через їхню непридатність. Втім, у людей є різні причини, щоб їхні «улюбленці» виявилися непотрібними.

Господар собаки, або будь-якого іншого домашнього вихованця зобов'язаний дотримуватися всіх вимог нормативно-правових актів, санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм утримання тварин, не створювати ніякої загрози для життя людей і інших тварин, порушення даного законодавства може привести до кримінальної відповідальності.

За  відшкодування матеріальної чи моральної шкоди, яка була заподіяна твариною, в повній мірі відповідальний її господар.

Шановні громадяни!

Ще раз подумайте перед тим, як взяти тварину до будинку чи двору. Адже ви берете його не на час, а на все життя, а це може бути 8-10 років і більше. Вихованця треба буде годувати, лікувати, доглядати його і просто бути йому другом.

Питання бродячих тварин у нашому  селищі – надзвичайно болюче.

Безпритульні тварини часто несуть загрозу для людей. До селищної ради ради звернулися жителі громади  з проханням вирішити проблему бездомних собак в смт Муровані Курилівці.

З метою регулювання чисельності бродячих і бездомних тварин на території громади  буде проведено  вилов, стерилізація та вакцинація тварин.

Між селищною радою і МКП «Вінницязеленбуд» укладено договір на вилов безпритульних тварин, згідно якого буде проведено вилов собак на території селища.

Виловлені собаки стерилізуються, вакцинуються від сказу (іноді і інших інфекційних захворювань), потім випускаються на колишнє місце проживання, але на жаль, це не вирішує проблему травмування людей у разі укусу безпритульною собакою. Щоб кількість бездомних собак знижувалась, потрібно боротися одночасно як з наслідками  цього явища, так і з причиною, яка його породжує.

Наголошуємо, що відповідно до Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження” собаки, незалежно від породи, належності та призначення, у тому числі і ті, що мають нашийники з номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, у скверах, садах, на бульварах, дворах та інших громадських місцях, також вважаються безпритульними!

Шановні жителі селищної територіальної громади!

Утримуйте своїх улюбленців  на цепу чи у вольєрі у своєму дворі!

Проведіть вакцинацію своїх  підопічних котів і собак від сказу. Будьте відповідальні за тих, кого приручили, щоб не нести відповідальності перед законом у випадку, якщо ваш пес когось покусає.

Спокійно буде всім, і, в першу чергу, вам особисто!

 

Селищний голова                                                                                 Галина Цибульська


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних