A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Інформація селищного голови Галини Цибульської про роботу селищної ради, апарату, виконавчих органів селищної ради у міжсесійний період (IV квартал), оприлюднена на 19 сесії селищної ради

Дата: 23.12.2021 16:55
Кількість переглядів: 635

Фото без опису

Шановні депутати і запрошені!

Дозвольте мені, відповідно до Регламенту селищної ради, проінформувати вас про стан справ у громаді і проведену роботу  постійними комісіями та апаратом, виконавчими органами селищної ради в міжсесійний період, тобто з 1 жовтня по 22 грудня цього року.

В громаді відзначено ряд державних та професійних свят, зокрема 77-му річницю звільнення України від фашистських загарбників, День захисника та захисниць України, День Гідності і Свободи, проведено в населених пунктах мітинги-реквієми пам’яті жертв голодоморів та відзначено День місцевого самоврядування, День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У проведенні даних заходів брали участь працівники апарату селищної ради, служб і організацій, старости та депутати селищної ради.

Кращих працівників з нагоди професійних свят нагороджено Почесними Грамотами та Подяками Могилів-Подільської райдержадміністрації та районної ради, обласної державної адміністрації та обласної Ради.

В жовтні з робочою поїздкою в Дружбівському відділенні фермерського господарства “Велес Віта” побувала делегація аграріїв Вінниччини, яку очолив голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, а в цьому місяці він відвідав нашу поліцейську станцію, де ознайомився з реалізацією  проєкта-переможця конкурсу “Комфортні громади” за напрямом “Безпечна громада”.

  З державного бюджету на виконання програми соціально-економічного розвитку виділено кошти на наступні об’єкти нашої селищної громади:

  • закладу Мурованокуриловецька мистецька школа – 600 тис. грн.;
  • на придбання кухонного обладнання в школу села Вищеольчедаїв – 50 тис. грн.;
  • на придбання кухонного обладнання для комунального некомерційного підприємства Мурованокуриловецька центральна районна лікарня – 300 тис. грн.;
  • на придбання кухонного обладнання в навчально-виховний комплекс Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад села Конищів – 30 тис. грн.;
  • на придбання та монтаж обладнання дитячого ігрового майданчика в школі села Обухів – 60 тис. грн.;
  • на придбання комплекту крісел у глядацьку залу та сценічного вбрання для комунального закладу Мурованокуриловецький Центр культури і дозвілля – 700 та 150 тис. грн. відповідно;
  • на благоустрій прилеглої території спортивного майданчика із заміною огорожі по вулиці Спортивна в Мурованих  Курилівцях – 220 тис. грн.

17 листопада  в селі Галайківці відбулось відкриття оновленого сільського клубного закладу, приміщення якого повністю відремонтовано за сприяння Петра Струсевича, Володимира Рубанського, Василя Загороднюка та  усіх небайдужих жителів, які доклали максимум коштів та зусиль, аби втілити в життя мрію жителів села – створити в громаді гарний заклад культури.

На стадіоні “Колос” ми відкрили “Активний парк”, де кожен відвідувач парку за допомогою смартфона може сканувати QR-код та  займатися з віртуальним тренером. Функціонування "Активного парку" також передбачає організацію різноманітних спортивних заходів, безкоштовний прокат інвентаря.

В межах державної програми “Поліцейський офіцер громади” 2-го листопада секретар селищної ради Сергій Ладан  та поліцейський офіцер  Ігор Козубський отримали для потреб нашої громади другий службовий автомобіль РЕНО ДАСТЕР з відповідним оснащенням, засобами безпеки та помпову рушницю.

На ІІ-й етап конкурсу обласної Ради Комфортні громади у 2021-2022 роках від нашої громади ми подали 2 проєкти:

1. Покриття адміністративної території оптичними мережами  – технічна основа    е-демократії та системи безпеки  у Мурованокуриловецькій територіальній громаді.

2. Добротнй тротуар – реальна інклюзія – дбайлива громада.

Завдяки першому проекту створено оптично-волоконну мережу стійкого цифрового зв’язку в селах Снітків, Рясне та підведена мережа до чотирьох сусідніх сіл. Зараз прокладено 15 км оптико-волоконної мережі та під’єднані понад 90 споживачів, планується ще підключити понад 400 та всі бюджетні установи громади. Встановлено систему цілодобового відеоспостереження в Мурованих Курилівцях на всіх в’їздах та виїздах з селища, у велелюдних місцях та місцях транспортного трафіку. На сьогодні у нас є всі технічні можливості розширити мережу спостережень.  Вартість проєкту складає 550 тис. грн. Пункт відеоспостереження розташований у відділі поліції. Завдяки реалізації проєкту встановлено 16 камер, з них: 3 великі камери з функцією ідентифікації номеру та кольору автомобіля в напрямах з Вінниці, Могилева-Подільського та Чернівецько-Хмельницького; 13 камер з функцією фізіономічного контролю, з них 2 камери біля автовокзалу мають додаткову функцію температурного скринінгу на відстані. Усі камери мають інфрачервоний режим розпізнавання в нічний час та відстежують автомобільний трафік в умовах реального часу. Орієнтовний бюджет проєкту - 850 тис.грн.

     Другий проєкт (Добротнй тротуар – реальна інклюзія – дбайлива громада) направлений на покращення рівня життя мешканців громади шляхом благоустрою територій тротуарного полотна площею 1877м² з облаштуванням елементів інклюзивності і доступності та встановленням знаків (табличок) “Доступність для інвалідів в кріслах-колясках”  по вул.Соборна,70-72,  80-120, від 85номера  до 111-го, перехрестя вулиць Соборна та Жовтнева. Орієнтовна вартість проекту - 1126 тис.грн. 

  18 листопада, відповідно до рішення комісії селищної ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на території нашої громади, як і у всій Вінницькій області, введено червоний рівень епідемічної небезпеки. Тому всі заходи, які проводились в громадах, в селищній раді, відбувались з дотриманням карантинних обмежень.

За інформацією Центру первинної медико-санітарної допомоги, від початку епідемії корона вірусу на території нашої громади зафіксовано 1323 випадки захворювання, в тому числі у 227-ми дітей і 30-ти медиків. На сьогодні на амбулаторному лікуванні перебуває 28 хворих, в тому числі 2 дитини. Протягом останніх 3-х місяців захворів 451 житель громади,  померло 14 людей. При цьому 95-98% важких хворих – невакциновані. На сьогодні щеплено 11252 жителі нашої громади, з них двома дозами - 5375 осіб.

Щодо організаційної роботи

В міжсесійний період відбулось 3 сесії, на яких розглянуто 735 питань; 12 засідань 3-х постійних комісій селищної ради, на яких депутати розглянули 867 питань.

За даний період проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було розглянуто питання питання щодо запровадження  на території Мурованокуриловецької селищної територіальної громади “червоного” рівня епідеміологічної безпеки та про стан захворюваності на території  громади на гостру распіраторну хворобу COVID-19. 

Відбулось 3 засідання виконавчого комітету селищної ради, де  розглянуто 40 питань1 засідання адмінкомісії, 2 засідання опікунської ради.

Комісією з надання матеріальної допомоги надано 34-ом жителям територіальної громади матеріальну допомогу на лікування та поховання на загальну суму 50 тисяч грн.

В міжсесійний період юристами селищної ради було підготовлено документи та проведено реєстрацію 8-ми колективних договорів і угод, укладено 9 цивільно-правових угод, подано 54 позовних заяв, з них 26 по земельних питаннях. Виконано 6 рішень суду про накладення адміністративних стягнень на 6-ти громадян у вигляді громадських робіт.

Протягом звітного періоду до селищної ради надійшло 934 вхідних документи. Працівниками селищної ради підготовлено 1517 документів вихідної кореспонденції.

На особистому прийомі у мене побувало понад 300 громадян, надійшло 61 письмове звернення, в т.ч. 21 колективне, 21 запит на публічну інформацію.

Мною  видано 134 розпоряджень з особового складу та 51-не – з основної діяльності.

За останні 3 місяці селищною радою видано жителям територіальної громади 367 довідок 15-ти видів. На даний час ми завершуємо роботу по створенню електронної облікової карти домоволодінь жителів громади.

Центром надання адміністративних послуг надано понад 2911 послуг, від яких до селищного бюджету поступило 293,121 тисячі грн.

За цей час нами проведено  нараду з старостами по питаннях вчинення нотаріальних дій.

За звітний період я систематично бувала з робочими поїздками в  старостинських округах, де спільно з старостами відвідувала заклади соціальної сфери сіл, брала участь з зборах громадян, здійснювала виїзні прийоми громадян.   

Я систематично брала участь в заходах, які проводила Вінницька облдержадміністрація та обласна Рада, Могилів-Подільська райдержадміністрація та районна рада по питаннях соціально-економічного та інфраструктурного розвитку територіальних громад, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, спільно з начальниками відділів була учасником онлайн-семінарів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних