A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Сергій Борзов: У максимально стислі терміни маємо завершити процес створення на Вінниччині бригади та батальйонів територіальної оборони і формування добровольчих загонів в кожній громаді

Дата: 23.12.2021 14:20
Кількість переглядів: 509

Проблемні питання щодо реалізації в області положень Закону України «Про основи національного спротиву» розглянули сьогодні під час службової наради в облдержадміністрації. У засіданні взяли участь: Голова ОДА Сергій Борзов та його заступники, голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації; керівники територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади України; голови районних державних адміністрацій; сільські, селищні, міські голови.

Відкриваючи засідання, Сергій Борзов зауважив, що необхідність проведення наради обумовлена напруженою воєнно-стратегічною обстановкою довкола України, зокрема із черговим нарощенням присутності збройних сил Російської Федерації вздовж державного кордону та на адміністративній межі з тимчасово окупованими територіями України.

«За таких умов гостро стоїть питання суттєвого підвищення ефективності існуючої системи територіальної оборони,- акцентував очільник області. - Саме з цією метою 16 липня 2021 року Верховною Радою України за ініціативи Президента України був прийнятий Закон України «Про основи національного спротиву», який вводиться в дію з 01 січня 2022 року. Зокрема, Законом передбачено, що військові частини територіальної оборони утворюються у кожному районі та в адміністративному центрі області як батальйони Сил територіальної оборони Збройних Сил України».

Зважаючи на це, Сергій Борзов підкреслив, що перед органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування Вінниччини стоять завдання у максимально стислі терміни завершити процес формування бригади та батальйонів територіальної оборони, формування загонів оборони в кожній громаді.

«Люди мають знати чіткий алгоритм дій із захисту своєї землі, діючи в тилу та виконуючи завдання на території області із охорони та оборони важливих об'єктів, захисту державного кордону, боротьби з диверсантами, захисту населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій»,- зауважив очільник області.

Організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони, інших визначених Законом України «Про основи національного спротиву» суб’єктів з питань підготовки і ведення національного спротиву окреслив у ґрунтовній доповіді радник Голови обласної державної адміністрації з питань територіальної оборони Володимир Артюх: «Сьогодні ми маємо Закон, який набирає чинності з 1 січня 2022 року. Він народжувався непросто – на його відпрацювання пішло 3 роки. З 2019 року почали відпрацьовувати декілька варіантів цього Закону. І вже у 2021 році Верховною Радою України було подано 2 законопроекти. Остаточно був прийнятий той, який вимагає від нас дій. Кожен закон може бути корисним тільки тоді, коли відбуваються якісь дії». Доповідач також наголосив, що на сьогодні вкрай важливо чітко розуміти своє місце, обов’язки та повноваження на кожному з рівнів системи територіальної оборони.

Про утворення на території області військових частин Сил територіальної оборони Збройних Сил України, а також про організацію та порядок проведення базової загальновійськової підготовки доповідав на нараді військовий комісар Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Вінницький та командир бригади територіальної оборони Юрій Парадюк.

А також з питань організації та порядку проведення початкової загальновійськової та військово-патріотичної підготовки громадян України, тобто підготовка в школах області, рівень комплектації спеціалізованих класів, підготовка відповідних фахівців, проведення літніх військових таборів, тощо виступила заступник налавника відділу Департаменту гуманітарної політики облдержадміністрації Тетяна Лісогурська.

За підсумками наради, Голова ОДА дав доручення директору Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергію Вовченку, спільно з радником Голови обласної державної адміністрації з питань територіальної оборони Володимиром Артюхом, узагальнити першочергові завдання, які прозвучали у виступах, оформити їх протокольним рішенням із визначенням термінів виконання та посадових осіб, відповідальних за здійснення заходів контролю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.