A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

«Пакунки малюка» відтепер доступні для батьків немовлят як у натуральній формі так і у вигляді грошової компенсації через послугу «єМалятко»

Дата: 22.12.2021 08:54
Кількість переглядів: 302

Послуга з призначення грошової компенсації «пакунок малюка» запроваджена  в Україні,завдяки спільним зусиллям Міністерства цифрової трансформації, Міністерства соціальної політики, Національної сервісної служби за сприяння Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

На Вінниччині від початку року (з січня по серпень) видано 1981 «пакунок малюка», така одноразова допомога батькам новонароджених діток була доставлена організацією ЮНОПС.

Міністерством соціальної політики України 21вересня 2021року укладено договір з ТОВ «КАЙ ТРЕЙД УКРАЇНА» про закупівлю за державні кошти одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Станом на 20 грудня, до Вінницької області доставлено 2166 «пакунки малюка», що становить 100% від потреби області на жовтень- грудень. Потребу  у пакунках за жовтень- грудень – закрито 100 %.

Кількість «пакунків малюка» по області, наявних до видачі, становить – 1678 комплектів. Також 488 дітей забезпечено допомогою «пакунок малюка» в натуральній формі та 7869 тис осіб отримали монетизовану форму «пакунку малюка» на суму  понад 47 млн грн.(станом на 1 грудня розмір якої становить 6300 грн ).

Наразі Реєстр закладів торгівлі, розміщений на офіційному веб –сайті Міністерства соціальної політики України налічує понад 6,5 тис магазинів, яких  - 371  інтернет- магазин (в тому числі у Вінницькій області - 223 магазини).

Додаткова інформація :

З 1 липня 2021 року батьки мають право вибору між одноразовою натуральною допомогою "пакунок малюка" та грошовою компенсацією вартості одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка".

Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” становить не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого законом на дату подання заяви про призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.

Для того щоб отримати грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" батькам (іншим особам) необхідно пройти наступний алгоритм дій:

  1. Отримати свідоцтво про народження дитини або замовити комплексну послугу "єМалятко", що включає оформлення свідоцтва про народження;
  2. Взяти довідку з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”;
  3. Оформити спеціальний рахунок у відділенні АТ КБ "ПриватБанку". Найближче відділення Приватбанку можна знайти на вебсайті Приватбанку за посиланням: https://privatbank.ua/map; 
  4. Подати за місцем проживання/перебування структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, виконавчому органу місцевої ради заяву;
  5. Після отримання коштів використати їх протягом року у закладах торгівлі за таким переліком: https://pakunok-malyuka.ioc.gov.ua/outletaddresses

Також у єМалятко вже доступна нова послуга — оформлення грошової компенсації за «пакунок малюка».

Компенсацію можуть оформити тільки ті батьки, які не отримали «пакунок малюка» у пологовому будинку або управлінні соціального захисту населення за місцем проживання.

Щоб, отримати кошти, потрібно заповнити заявку онлайн через Портал Дія особисто одному із батьків за посиланням: https://diia.gov.ua/services/yemalyatko.

А також відкрити спеціальний рахунок «Пакунок малюка» у будь-якому відділенні ПриватБанку. Кошти будуть зараховані тільки на цей рахунок.

Кошти можна використати на придбання дитячих товарів офлайн або в інтернет-магазинах, інформація про які зазначена вище.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.