A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Селищний голова Галина Цибульська: "Лікарні - бути!"

Дата: 15.12.2021 16:39
Кількість переглядів: 377

Фото без опису

Виступ селищного голови Галини Цибульської

 на 18 (позачерговій) сесії селищної ради 15.12.2021

 

Шановні депутати та запрошені!

Хочу проінформувати вас про ситуацію, що склалася у КНП “Мурованокуриловецька районна лікарня”.

Підставами для прийняття рішення сесії селищної ради про розірвання контракту та звільнення директора лікарні Гук Вікторії Петрівни були:

1) проведення капітального ремонту та переобладнання приміщень лікарні без погодження з селищною радою, яка є засновником та власником майна КНП “Мурованокуриловецька районна лікарня”;

2) порушення вимог чинного законодавства при скороченні штатної чисельності працівників;

3) невиконання вимог Національної служби здоров’я України  (НСЗУ) щодо подання пропозицій про  укладення договорів на медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій на 2022 рік;

4) неподання щомісячної звітності про фінансово-господарську діяльність підприємства, що передбачено контрактом з керівником.

На мій усний  запит про те, на якій стадії знаходиться подання пропозицій щодо пакетів медичних послуг, медичний директор Бевз О.М. в телефонному режимі повідомила, що даною інформацією не володіє, а з усіма даними можна ознайомитися на сайті НСЗУ.

Станом на 09.12.2021 керівництвом лікарні було подано до НСЗУ пропозицію щодо укладення договорів на медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій на 2022 рік лише по трьох пакетах медичних послуг, а саме: езофогастродуоденоскопія, колоноскопія, гістероскопія. Дані послуги не є основними  для лікарні та не можуть забезпечити  її належне фінансування в наступному році.  По основних (бюджетоутворюючих) пакетах медичних послуг пропозиції не були підготовлені і подані.

Граничний термін подання пропозицій про укладання договорів на медичне обслуговування встановлено до 15.12.2021.

  Директор установи Гук В.П.  не звільнена з посади, адже з 07.12.2021 знаходиться на лікарняному. Згідно Статуту КНП “Мурованокуриловецька районна лікарня” при тимчасовій відсутності директора виконання його обов’язків покладається на медичного директора. Медичним директором лікарні Бевз О.М. 23.11.2021 видано наказ про її вибуття на навчання на тематичні курси за темою “Менеджмент в організації і управлінні охороною здоров’я” на період з 1 по 15 грудня 2021 року. Свої обов’язки вона поклала на лікаря-травматолога Тарасюка В.Г. Згідно доповідної записки Тарасюка В.Г., він не може виконувати дану роботу, адже не має відповідної кваліфікації та досвіду роботи в даному напрямку.

Як наслідок, такі дії керівництва лікарні поставили під загрозу фінансування установи у 2022 році за рахунок коштів НСЗУ.

Ситуація була критичною, адже до кінцевого терміну подання пропозицій залишалося лише 5 днів!

Враховуючи факт відмови  Тарасюка В.Г. від виконання обов'язків директора лікарні, а згодом і головного бухгалтера установи Венгер Л.Д, мною було терміново прийнято рішення про призначення Шевцова  А.М. тимчасово виконуючим обов'язки директора лікарні, на час тимчасової непрацездатності Гук В.П., який, вболіваючи за подальше існування лікарні та можливість надання медичних послуг жителям нашої громади в наступному році, надав згоду.

Усвідомлюючи важливість цієї проблеми, яка несе загрозу для подальшого існування медичної установи, я негайно звернулася по допомогу до Національної служби здоров'я України, Департаменту охорони здоров'я Вінницької обласної державної адміністрації. Завдячуючи їхній підтримці, за участю селищної ради  та за активного сприяння  небайдужих  до подальшої долі лікарні працівників, в період з 10 по 15 грудня ц.р. підготовлено та подано пропозиції щодо підписання дев’яти пакетів. Сподіваюсь, що всі подані пропозиції в подальшому будуть підтверджені.

Крім того, керівництвом лікарні станом на 09.12. 2021 не було підписано та подано до НСЗУ звіт по доходах  за листопад 2021 року, який надсилався на особисту електронну адресу директора медичної установи Гук В.П. і не був нею підписаний, що призведе до того, що лікарня недоотримає кошти в сумі близько 300 000 грн (заробітна плата медичного персоналу).

Для вирішення даного питання  підготовлено звернення до НСЗУ про можливість додаткового  підписання звіту по доходах за листопад поточного року.  Сподіваюсь на те, що даний звіт буде підписано і кошти за надані медичні послуги установа отримає.

Запевняю: лікарні - бути!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних