A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Очільниця селищної територіальної громади Галина Цибульська зустрілася з ліквідаторами аварій на ЧАЕС

Дата: 14.12.2021 11:50
Кількість переглядів: 277

14 грудня 2021 року в залі засідань селищної ради відбулася зустріч селищного голови Галини Цибульської з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС за участю начальників управлінь, відділів структурних підрозділів селищної ради та Могилів-Подільської райдержадміністрації, КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги Мурованокуриловецької селищної ради Могилів-Подільського району Вінницької області”.

Відкрила захід селищний голова Галина Цибульська, яка сказала: Відповідно до  Указу Президента України, починаючи з 2006 року, цього грудневого дня українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зумів зупинити ядерного монстра. Обрана вона була не випадково, адже саме цього дня, 33 року тому, відбулася здача в експлуатацію об’єкту «Укриття» – саркофагу, котрий забезпечив зберігання радіоактивних відходів на аварійному четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Зруйнований реактор перестав бути джерелом радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Таким чином, цього дня було поставлено умовну крапку в боротьбі з чорнобильським лихом.

Чорнобильська катастрофа – найбільша за всю історію ядерної енергетики. В житті українців Чорнобиль є незаживаючою раною болю і втрат. Масштаби лиха та важкість наслідків стали найтяжчими в історії нашої планети. Героїзм ліквідаторів врятував мільйони життів, врятував світ.  Ціною свого життя і здоров’я, під великими дозами опромінення вони  зупинили невидимого і дуже підступного ворога. На жаль, не всі вийшли з того пекла живими, багатьох не стало згодом.

Як представник влади та вдова чорнобильця, висловлюю велику подяку кожному з вас!

 Низько схиляємо голови перед тими, хто усвідомлено й жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий обов'язок перед рідною землею і перед рідним народом – зупинив ескалацію катастрофи, унеможливив її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших народів сусідніх і не сусідніх держав. Їхній подвиг є яскравим свідченням того, що лише ми самі спроможні відвести біду від нашого дому, від кожного мешканця нашої землі і наших нащадків.

Низький уклін пам'яті тих, хто не дожив до цього дня! .

Перед присутніми також виступила голова  громадської організації “Ліквідатори аварії на ЧАЕС Мурованокуриловецької територіальної громади” Ольга Андрущак.

 По питаннях соціального захисту чорнобильців інформували начальник відділу соціального захисту селищної ради  Тетяна Войтенко та головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Могилів-Подільської райдержадміністрації Рая Левадна.   

По завершенню зустрічі біля пам’ятного знаку “Героям чорнобильцям” відбувся мітинг-реквієм, який є даниною поваги і пам’яті чорнобильцям – учасникам ліквідації наслідків аварії. Всі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання і поклали квіти до пам’ятного знаку.

 

Тетяна Покалюк,

начальник відділу організаційної роботи

та зв’язків з засобами масової інформації

 селищної ради

 

  

  

  

  

 

 

  

  

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.