A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

Увага! Змінено ширину прикордонної смуги в межах Вінницької області

Дата: 15.11.2021 15:18
Кількість переглядів: 339

Фото без опису

З метою ефективного реагування на сучасні загрози на державному кордоні та у контрольованих прикордонних територій змінено ширину прикордонної смуги.

Відповідні зміни внесені до постанови Кабінету Міністрів України № 1147 від 27.07.1998 «Про прикордонний режим». Зокрема, змінено ширину прикордонної смуги, яка становитиме 5 кілометрів вздовж всього сухопутного кордону. Раніше ширина прикордонної смуги була більшою та встановлювалася у межах прилеглих до державного кордону територій селищних і сільських рад.

Відтепер уздовж українсько-молдавського державного кордону України  в межах Вінницької області на його сухопутних ділянках і вздовж берегів річки Дністер, озер та інших водойм повинна бути прикордонна смуга завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону, де встановлюється прикордонний режим, але не менше від ширини смуги місцевості, що розташована в межах від лінії державного кордону до лінії прикордонних інженерних споруд, згідно зі Схемою проходження тилової мережі прикордонної смуги в Могилів-Подільському та Тульчинському контрольованих прикордонних районах. Про це йдеться в тексті розпорядження Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова «Про зміну ширини прикордонної смуги» від 02.11.2021 року. Документ опубліковано на офіційному сайті Вінницької обласної держаної адміністрації.

У межах прикордонної смуги буде встановлено нові дорожні знаки:

«Початок прикордонної смуги»;

«Кінець прикордонної смуги».

У межах контрольованого прикордонного району «Початок контрольованого прикордонного району», «Кінець контрольованого прикордонного району».

Відповідно до зазначеної постанови, визначено порядок в’їзду, перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі, а саме:

Громадяни України в'їжджають  у  прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу (п.7 Постанови).

Іноземці та особи без  громадянства  в'їжджають  у прикордонну смугу та контрольований прикордонний   район, перебувають та пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують  особу  та  підтверджують законність  перебування  на території  України (п.8 Постанови).

В'їзд і перебування у місцевості,  яка  знаходиться  між  державним кордоном  і лінією  прикордонних  інженерних  споруд, громадян  України та інших осіб допускається як виняток у порядку, який встановлюється МВС (п.9 Постанови)

Особи,  зазначені  у  пунктах 7 та 8 цього Положення, на вимогу уповноважених осіб Державної прикордонної служби та органів Національної  поліції,  а  також членів  громадських  формувань з охорони  громадського  порядку  і  державного кордону зобов'язані пред'являти відповідні документи, передбачені цими пунктами (п.10 Постанови).

З  метою виявлення порушень законодавства з прикордонних питань,  виконання завдань, пов'язаних з боротьбою з організованою злочинністю  та  незаконною міграцією у межах прикордонної смуги і контрольованого прикордонного району, уповноважені особи Державної прикордонної служби та органів Національної поліції, а також члени громадських  формувань з охорони громадського порядку і державного кордону мають  право  відповідно до Законів України «Про Державну прикордонну службу  України»  та «Про дорожній рух» у  разі  потреби  зупиняти  та оглядати транспортні засоби.  із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1110 (п.11 Постанови).

Детальніше з постановою Кабінету Міністрів України можна ознайомитися за посиланням:  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1147-98-%D0%BF#Text  .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних