A A A K K K
для людей із порушенням зору
МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКА СЕЛИЩНА РАДА
Вінницька область, Могилів-Подільський район

До відома жителів Мурованокуриловецької селищної територіальної громади

Дата: 12.11.2021 13:36
Кількість переглядів: 498

Фото без опису

Шановні жителі Мурованокуриловецької селищної  територіальної  громади! 

Відповідно до частини другої статті 351 Закону України "Про відходи" власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами. До джерел утворення побутових відходів стаття перша цього Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житловий будинок, підприємство, установа, організація, земельна ділянка).

Згідно частини першої статті 25 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому  законодавством порядку.

Рішенням 38 сесії Мурованокуриловецької селищної  ради 7 скликання  від 21 червня 2019 року №652 "Про затвердження тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів в смт Муровані Курилівці" виконавцем послуг з вивезення  твердих побутових відходів на території Мурованокуриловецької селищної ради за результатами конкурсу визначено комунальне підприємство "Мурованокуриловецький водоканал".

КП "Мурованокуриловецький водоканал" уповноважений укладати з юридичними та фізичними особами, що знаходяться на території Мурованокуриловецької селищної територіальної громади,  договори на вивезення твердих побутових відходів  спеціально обладнаними для цього транспортними засобами. 

Також, в Мурованокуриловецькій селищній територіальній громаді діють Правила з благоустрою, згідно яких  вивезення твердих побутових відходів здійснюється на підставі укладених договорів.  Отже, порушенням цих Правил вважається відсутність у громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивіз побутових відходів зі спеціалізованими організаціями. 
        Згідно  статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За інформацією КП "Мурованокуриловецький водоканал", в Мурованокуриловецькій селищній територіальній громаді є громадяни, які категорично відмовляються від укладення договору на вивіз сміття, мотивуючи це тим, що у них воно відсутнє. В той же час, на території громади постійно спостерігається  картина  "процвітання" стихійних сміттєзвалищ у лісосмугах, ярах, лісах.

         Враховуючи вищевикладене, виконавчий комітет Мурованокуриловецької селищної ради та комунальне підприємство  "Мурованокуриловецький водоканал" повідомляє мешканців Мурованокуриловецької селищної територіальної громади, керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності, приватних підприємців  про  необхідність укладення до 01.12.2021 договору із комунальним підприємством на вивіз твердих побутових відходів. 

Поряд з цим, надаємо роз’яснення, що саме відноситься до твердих побутових відходів.

Тверді побутові відходи (ТПВ) - це відходи, які утворюються в процесі життєдіяльності людини і накопичуються у житлових будинках, громадських, навчальних, лікувальних, торговельних та інших закладах. За більш відомою та вживаною в побуті класифікацією ТПВ можна назвати відходами споживання, тобто це ті відходи, що утворюються як безпосередньо в домашніх господарствах, так і в комунальній сфері в цілому.

          До вартості послуг перевізника ТПВ включено розрахунок витрат за вивезення лише твердих побутових відходів, до яких відносять:

           -картон, папір газетний, пакувальний або споживчий;різного роду тара (дерев’яна, скляна, металева, пластикова);

           -предмети та вироби з дерева, металу, скла, пластмаси та інших матеріалів, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості;

           -залишки овочів та фруктів, харчові та кухонні відходи;

  -вироби зі шкіри та текстилю (взуття, одяг та ін.).

           Опале листя та гілля – не тверді побутові відходи, оскільки не є продуктом життєдіяльності людини і відноситься до сфери благоустрою. До ТПВ також не відносяться будівельні відходи, великогабаритна побутова техніка та меблі. Гілля, листя, ремонтні відходи, меблі та ін. власник відходів зобов"язаний вивезти на звалище самостійно або укласти додаткову угоду з комунальним підприємством на їх вивезення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних